• TRENERE: Marit Sillerud-Myrvang (til venstre) og Stine Bekk har også med seg flere gode medhjelpere.

En av trenerne er Marit Sillerud-Myrvang, og hun forteller om ivrige jenter med stor framgang.

- Vi har med jenter fra hele Åsnes, og det er med noen fra Våler og Braskereidfoss også. Vi tar gjerne med gutter også. Vi har jo to guttelag som er litt eldre, så dette kan være en fin måte å starte på, sier Sillerud-Myrvang.

Stine Bekk er også med som trener. Hanne Briskerud og Linn Holtet Findsrud hjelper også til.

- I tillegg er foreldrene veldig flinke til å hjelpe til. De setter ut mål, og bidrar på mange måter. Noe som gjør at vi kan bruke mest tid på jentene og håndballen, forteller Sillerud-Myrvang.

Lang sesong

Sesongen startet allerede i august og jentene har vært med på både Isbjørn-cup og -serie.

- Vi startet i august med to treninger og så rett på Isbjørn-cup i Brumunddal. Det var litt vanskelig med reglene på cup, da vi bare hadde to treninger før det. Det viktigste uansett, er å ha det moro og leke, og ha det moro sammen med ball, forklarer Sillerud-Myrvang.

Treningene skal de holde på med ut mai.

- Selv om det snart er slutt på kampene, tenker vi at vi skal holde på ut mai, for å ha det moro sammen og at jentene ikke glemmer alt de har lært. Fokuset vårt er lek og at de skal ha det moro med ball, men vi må også lære de noen regler også. Kampene spilles jo med regler, men dommerne er «snille» og forklarer ofte reglene til spillerne i kampene også. De blåser jo ikke på alt, da blir det lite spill for de yngste, smiler Sillerud-Myrvang.

Lærer fort

De ivrige håndballspillerne lærer fort.

- De lærer utrolig fort disse jentene, det er spesielt moro å se at teller de tre skrittene de kan ta! Det med dobbelt-stuss og at de må stusse ballen når de springer, de må lære seg å ta innkast, de skal ikke innenfor den grønne linja. Det er mye å lære og mye å huske på, men de lærer fort og er veldig ivrige, sier Sillerud-Myrvang.

De ønsker seg flere jenter, både fra 2010 og de som skal starte opp i 1.-klasse til høsten.

- Jentene viser stor framgang allerede, det er nesten så vi ikke kjenner de igjen! Vi har seks jenter som er født i 2010, så vi håper at det er flere som blir med fra denne årgangen. De som starter opp i 1.-klasse til høsten, kan bli med på treninger fra august, men de får ikke spille kamper før etter jul, grunnet regler fra håndballkretsen. Vi håper mange flere vil være med oss og ha det moro med ball, oppfordrer Marit Sillerud-Myrvang.