• FLERE VARIATNER: En ny stor kaffemaskin er innkjøpt, og jentene kan servere langt mer enn bare svart kaffe.

Det har ikke vært kafédrift på Gruetorget siden oktober 2017, men om kort tid blir det endring på det. Da flytter nemlig Helga Heiberg og Karoline Rustaden fra Hamar til Grue, og her skal de starte opp med kafé og ikke minst catering.

- Vi startet å se på dette i slutten av oktober i fjor, men det var først i januar at vi bestemte oss for å satse. Nå flytter vi til Grue og starter opp egen bedrift, sier Helga Heiberg.

Flytter til Grue

At de to starter egen bedrift er én fase av livet. En annen er at de nå blir samboere med sine kjærester i Grue. Det er vel ikke helt utenkelig at Kristian Haagensen Sveen og Ole Mathias Rønaasen også får noe å drive med i kafeen i tiden som kommer. Påsken gikk med til oppussing sammen med jentene.

- Det er mye folk innom Gruetorget hver dag, og plasseringen rett ved Kiwi er veldig bra. Mye folk er innom, også er det opp til oss å få de til og stoppe innom. Vi skal ruste opp lokalene ganske mye, sier Karoline Rustaden.

Kafédriften blir selvsagt viktig for jentene, og de har et ønske om at kafeen skal ha åpent enda litt lenger enn de fleste butikkene på senteret. Her er planen å starte med langåpent, for å se hvordan trafikken er. Men de tror at det er størst marked i cateringvirksomheten.

- Kafeen vil selvsagt være i bunn, men det er nok i cateringen det ligger muligheter for oss. Vi kan levere mat til møter, bursdager, bryllup, konfirmasjoner og alle anledninger. Fire bestillinger hadde vi fått inn allerede én måned før vi åpner, sier Heiberg.

Vil skille seg ut

Når det kommer til menyen i kafeen ønsker de å skille seg litt ut fra annen restaurantvirksomhet. Her er planen å tilby norsk tradisjonskost. Kebab og pizza blir det ikke.

- Selvsagt skal vi ha påsmurte rundstykker og enkle lunsjretter. Men vi har også planer om middagsretter basert på norsk tradisjonskost. Dagens middag blir for eksempel kjøttkaker og tilsvarende, sier Heiberg.

Jentene investerer en del i nytt kjøkken, og blant annet skal de kjøpe en stor kaffemaskin som kan levere langt mer enn bare svart kaffe. De mener Grue er mer enn klar for å få servert cappuccino og caffe latte på kafé. Responsen de har fått fra andre i Grue er så langt veldig god, og de to føler seg veldig godt tatt i mot.

- Veldig hyggelig er det at de andre butikkene på senteret er så positive til oss. Nå gleder vi oss til at lukten av nystekte vafler og kanelsnurrer skal spre seg på senteret, og at kafeen skal fylles opp igjen med folk, sier de to.