• FYLT AV DATAUTSTYR: Natt til lørdag var kommunelokalet i Våler fylt opp med diverse datautstyr og ungdommer på lan.
  • REISTE LANGT: Vennegjengen Martin Alfei (fra venstre), Kristoffer Rasch Gustavsen, Joakim Gundersen Johnsrud og Bono Emil Jokiel, hadde reist helt fra Løten til Våler for å delta.

Årets Vålerdager byr på noe for alle. Natt til lørdag var totalt 27 unge i alderen fra 13 til 16 år, samlet til lan i kommunelokalet. Flere av deltakerne hadde reist langt for å være med. 

FØRSTE GANG PÅ LAN

- Det er første gang jeg er på lan. Jeg hadde planer om å være med på The Gathering, men det ble ikke noe av. Så da er det moro å få være med i Våler, sier Håkon Brustad (15). Han hadde reist helt fra Hamar for å delta. 

Da iSolør.no var innom sent i går kveld, var det stort sett Counter Strike (CS) og GTA V Online som ble spilt. 

- Vi spiller mye CS, Call of Duty og en del GTA V, i tillegg har vi vært en tur ute og jaktet Pokemon, forklarer vennene Martin Alfei (16) og Kristoffer Rasch Gustavsen (16) fra Løten.

DROPPET SOVINGEN

De hadde planer om å droppe nattesøvnen for å spille gjennom hele natta.  

- Vi skal sitte helt til vi blir hentet tidlig lørdag morgen. Jeg la meg klokka tre natt til i dag, for å være utvilt nok til dette, forklarer Alfei. 

Nok søvn og riktig kosthold  er viktig for å greie å være oppe gjennom hele natta i følge de to. På menyen står energidrikk, brus og fastfood.

- Det er viktig å spise litt hele tiden slik at man ikke blir sulten. Jeg har med meg noen hjemmebakte horn hjemmefra som jeg skal spise, smiler Gustavsen.

Det er Bjørn Thomas Berget som har tatt initiativ til datapartyet.

TILBUD FOR ALLE

Vålerdagene skal ha tilbud for alle, og ettersom det ikke blir noe diskotek i år velger vi å satse på LAN. De andre målgruppene er dekt inn gjennom dagene, men denne aldersgruppen trenger et annet tilbud, sier Berget.

Tidligere i år var Berget på besøk under LAN på ungdomsskolen i Våler, og han likte det han fikk se.

- Dem har det så morsomt, og dette er noe som mange helt sikkert ser frem til. Når LAN-et er ferdig lørdag morgen kan de komme bort til Kinarestauranten å få servert gratis frokost, sier Berget.