• FIKK PUBLIKUM MED: Med fengende rytmer og dans fikk barna i Bashammeren barnehage med seg publikum fra første tone mandag.

Folkehelseuka skal være med på å få innbyggerne i aktivitet etter en lang vinter. Folkehelsekoordinator i Åsnes kommune, Gunvor Husberg Aaslie, kan friste med et allsidig program for alle aldre i år.

- Åsnes er en folkehelsekommune, og det har vi vært i mange år. Det startet med at vi ble en FYSAK-kommune i 2005. Kommunen skal ha fokus på folkehelse i alle sine virksomheter. Det ønsket vi å prøve ut i fjor da vi arrangerte folkehelseuke for første gang, sier Husberg Aaslie.

Hun mener det ble en suksess, og derfor gjentas opplegget i år. Mange gleder seg særlig til 1. mai. Da starter nemlig årets topptursesong i Åsnes. Det passer bra som en del av folkehelseuka.

- Vi la dette til første uka i mai fordi da starter også topptursesongen. Den er folk veldig opptatt av, og folk venter på at sesongen skal komme i gang, sier Husberg Aaslie.

Samme toppturer som i fjor

Toppturene i Åsnes har blitt veldig populære, og folkehelsekoordinatoren regner med at mange tar seg ut også i år på toppene.

- I år kjører vi de samme toppene som i fjor. Vi har bedt om innspill på nye runder og topper tidligere, og det har vi ikke fått. Her er vi også løypeansvarlige som blir med videre, og det er vi helt avhengig av, sier Husberg Aaslie

Siden toppturene ble startet i Åsnes har det vært økning hvert år. Rekorden ble satt i fjorårssesongen.

- Ved at man kan skrive seg opp i bok og vinne ting er det med på å dra folk ut. I fjor hadde vi nesten 23.000 registrerte turer, sier Husberg Aaslie.

Folkehelseuka i Åsnes byr videre på tautrekking, språkkafé, foredrag med Johan Kaggestad, sykling med Solør Cykleklubb, gratis svømming og boccia. For komplett program kan du sjekke ut hjemmesidene til Åsnes kommune.