I år er det 10 år siden Grethe Bredesen overtok driften av O. Gjerdrum på Flisa. Hun hadde da allerede lang fartstid som ansatt i butikken, og kan se tilbake på mange år bak disken.

- 10-årsjubileet mitt ble markert i høst med mange gode tilbud, og jeg ser positivt på årene som kommer. Trafikken er bra, og jeg tror vi gjør lurt i ikke å være med i en kjede, sier Bredesen.

Det var Ola Gjerdrum som startet butikken i sin tid, og da hadde den tilhold der LHL har møtelokaler i dag. En periode var også butikken å finne på Sundmoen i samme bygg som UnoX driver i dag.

- Beliggenheten her i Kaffegata er veldig god. Her har vi nærhet til Flisa Stormarked, og folk kommer gjerne også langveisfra for å handle her. At vi ikke er med i noe kjede gjør at vi selv bestemmer hvilke klær vi tar inn, sier Bredesen.

Også noe for menn

At O. Gjerdrum er en ren damebutikk er ikke helt riktig. De fører Sloggy for menn, og det finnes vel også noen menn som kan være interessert i å kjøpe et garnnøste.

- Men klart det er flest damer innom her. Mennene setter seg gjerne i stolen og venter, smiler Bredesen.

Nå før jul har det vært bra trafikk, og det var særlig etter forrige helgs julefestival at handelen satte fart.

- Vi merker det nå, og det er en hektisk og artig tid før jul. Mange gaver har vi pakket inn, sier Bredesen.

Fremtiden ser hun positivt på. Vareutvalget har hun ingen planer om å forandre på, men Bredesen ser ikke bort fra at butikken vil få en ansiktsløftning innvendig i løpet av noen år.