Motstanden hos enkelte er stor, og også en del politikere har begynt å bli usikre den siste tiden. Likevel skal det mye til at vedtaket blir omgjort, og at de nasjonale radiokanalene ikke slukker sine sendinger i 2017 som planlagt. Etter slukkedato vil du kun få inn lokalradio på FM i Norge.

Hos Flissundet Motorservice på Flisa har de lenge solgt DAB-adaptere og oppgradert integrerte bilradioer. Thomas Bjørneseth tror pågangen blir stor når NRK, P4 og Radio Norge forsvinner fra FM-båndet om få måneder.

- De fleste biler har jo ikke DAB, og særlig i eldre biler mangler dette. I gamle biler er det greit å skifte hele spilleren, men i nyere biler med integrert radio er det adaptere som er greia, sier Bjørneseth.

Selve adapterene er relativt enkle å montere, men mange monterer antenna feil. Det gjør at mottaket blir dårlig.

- Det er viktig at antenna jordes i karosseriet. Om ikke dette gjøres blir mottaket for dårlig, og det å jorde antenna kan være litt knotete for mange, sier Bjørnseth.

Godt nok mottak i dag

Bjørneseth mener at DAB-mottaket i dag er godt nok, men at de som sliter med mottak har ei for dårlig antenne. De første DAB-apapterene som kom har for dårlig antenne

- Det var ei enkel antenne som ble festet med sugekopp i ruta. Med disse blir mottaket for dårlig, sier han.

Så langt har det vært en travel høst og vinter for Flissundet Motorservice, men Bjørneseth regner med at det blir roligere nå frem til jul.

- Om noen sliter med julegavetips kan de bare komme innom. Vi har bra med tips til gaver som bileiere garantert setter pris på å finne under juletreet, sier Bjørneseth.