Lystolpen utenfor Fargehandelen i Kaffegata på Flisa har igjen blitt påkjørt, kun få dager etter at den ble satt opp på nytt - etter forrige påkjøring. 

- Dette skjer flere ganger i året, nå er det vel 6 eller 7. gangen de må skifte stolpen. Jeg er litt usikker på hvor lenge den fikk stå i fred denne gangen, men det er maksimalt 14 dager! Før det igjen, gikk det bare 3 uker fra den ble satt opp til den ble påkjørt, forteller Terje Husebæk. 

Det er ingen som mistenker noen for å kjøre på lysstolpen «med vilje», men plassering av stolpen har blitt et tema etter alle påkjørsler. 

- Det er nok ingen som gjør det med vilje, men lysstolpen er jo helt feilplassert! De som sitter på et skrivebord på Hamar, kan komme og prøve å kjøre inn en lastebil til en butikk på Flisa. Vi har prøvd å få flyttet stolpen, og kommunen er villig til det - men ikke de som bestemmer på Hamar, sier en oppgitt Husebæk.  

Lysstolpen er både grønn, stor og burde være godt synlig, men likevel blir den påkjørt flere ganger i året?

- Det er jo ikke bare lastebiler som har kjørt på stolpen, det er flere personbiler som har vært i nærkontakt. Man bør jo egentlig se det som er på fortauet og parkeringsplassen da, men stolpen står veldig dumt plassert! sier Husebæk. 

Da er spørsmålet hvor lang tid det tar denne gangen, før ny stolpe er på plass?

- Snittfarten på å fikse stolpen har vært omtrent 1 år, så til 17. mai neste år håper jeg det er ferdig reparert, avslutter Husebæk.