Våler kommune er en viktig bidragsyter til Vålerdagene, og under åpningstalen var ordfører Lise Berger Svenkerud klar i talen:

- Det blir ingen blomster til Våler Fokus (arrangørene) i år, for dere har fått så mye penger! sa ordføreren til stor latter blant de frammøtte.

- Det er herlig å se at det bokstavelig talt blomstrer i Våler sentrum, det pusses opp og det pyntes nær sagt over alt. De siste årene har vi fått Mekonomen og hvilken annen kommune har vaskehall med blomster i inngangen! Shell har blitt Esso og framstått i ny drakt, det gamle KIWI-bygget har fått ny drift med nettbutikk og det blir utstillinger etter hvert. Nabo'n har blitt et trekkplaster for både Våler og nabokommunene, fortalte ordføreren.

Ellers var det enda flere gode nyheter fra ordføreren.

- Heia hotell er en viktig bidragsyter og kinarestauranten har fått et løft. Vi har treningssenter og Vålersenteret framstår i ny drakt. Det er så moro å se at vi løfter oss og kommunen bidrar også litt med maling og krattfjerning blant annet. Og jeg lover at Sjursenparken skal bli enda finere neste år, sa Berger Svenkerud.

Våler kommune har fått mye markedsføring i sommer, gjennom Sommertoget fra NRK.

- Det har vært fantastisk moro å få lov til å markedsføre Våler i sommer, jeg håper den gode stemningen holder seg og at hele kommunen fortsetter å legge godviljen til. Vålerdagene er viktig for oss, for å bygge bolyst, stolthet og glede. Få omverdenen til å se på oss som et sted å investere i, i bolig og et sted med livskvalitet og et sted med framtidsutsikter. Vi drar lasset sammen, og ikke hver for oss, sa ordføreren.