• PÅ TIDE: - Det var på tide å skifte ut kunstgresset ved Gruehallen, sier Nils Vanebo, fra venstre.
  • MYE SOM SKAL VEKK: Det er mye som skal skiftes ut, og alt som var gammel blir resirkulert i Danmark.

Grue var en av mange som fikk kunstgress i 2007, og det regnes at en bane kan holde i 10 til 15 år avhengig av vedlikehold. 

- Vi har vurdert å bytte gresset i noen år nå, men det ble altså i år det skjedde. Mye av jobben blir gjort av firmaet Unisport, men også noe på dugnad av idrettslaget, sier Nils Vanebo. 

Arbeidet startet mandag 5. august og det regnes å være ferdig i løpet av en ukes tid. Da kunstgressbana kom for første gang til Grue ble den bygget til helårsbruk med varme. Nå byttes isolasjon og selve gressbana.

- Det er mye som skal byttes ut, og det koster mye penger. Hele utbyttingen koster rundt 2,4 millioner kroner, hvor 1/3 av disse er finansiert gjennom spillemidler. Det må gå 10 år mellom hver gang du tar ut spillemidler, men vi lot det gå 12, forteller Vanebo. 

Alt er i rute for at Grueturneringa blir gjennomført som vanlig, og Vanebo forteller at kunstgressbana blir ferdig til da.

Nytt miljøtiltak i år

Tidligere år har det ikke vært så mye fokus på hvor det gamle gresset blir av, og om det er miljøvennlig. Nå sendes både isolasjonsplatene og gresset til Danmark for resirkulasjon. 

- Det er bra at alt som vi fjerner blir resirkulert og ikke bare kastet et sted, sier Vanebo.