• BUILT FOR SPEED: Denne trion fra Elverum byr på hardtslående rockabilly, traktert på svære halvakustiske Gretsch-gitarer, ståbass og trommer.

«Høy gitarføring» er tittelen på konsertkvelden, og det er ingen grunn til å forvente noe annet enn nettopp det. Det blir åpen golvplass foran scena, så her blir det anledning både til å danse og til å oppleve konserten fra sitteplasser lenger bak i salen. Folkets Steakhouse sørger for at man verken skal sulte eller tørste under konserten.

Sears Crossing er et rockeband, men også solide tradisjonsbærere av bluesen. Mange norske bluesklubber har hatt besøk av Sears Crossing, og bandet trives da også aller best på klubber hvor atmosfæren er tett og intim, og hvor stemningen er løs og ledig og skuldrene lave. Samtidig passer de selvsagt også på en festivalscene. Sears Crossing har hentet inspirasjon fra det beste rocken og bluesen har kunnet vise til gjennom tidene: Albert Collins på 60-tallet, Fleetwood Mac og Allmann Brothers Band på 70-tallet og Fabulous Thunderbirds på tidlig 80-tall.

Built For Speed er en trio fra Elverum som byr på hardtslående rockabilly, traktert på svære halvakustiske Gretsch-gitarer, ståbass og trommer.

Erfaring fra Teencats

Gitarist og vokalist Anders Westhagen, mangeårig medlem av legendariske Teencats, har spilt med sin trommis-sønn Andreas siden sønnen var fire år gammel. Fem år senere så Built For Speed dagens lys. Det er 21 år siden. Nå er Andreas 30 og en av landets beste trommiser. Han gjør det også bra i andre rockeband, som P3-favorittene Carnival Kids.

Takket være sin egen sound appellerer de både til bluesfolk, swingmiljøet, punkere, "vanlige folk", og naturligvis rockabillymiljøet. De har spilt på bluesfestivaler, rockabillyfestivaler, MC-festivaler og klubber, fra Tyskland i sør til Kirkenes i nord. Men på Flisa har de aldri spilt før. «Høy gitarføring» blir Built For Speeds Flisa-debut.

Åsnes kommune er stolt arrangør av denne bredbeinte konsertkvelden der publikum skal få en tøff utfordring med å få rockefoten til å holde seg i ro.