• REALISTISK: Handlingen i spøkelsehuset blir enda mer realistisk med levende skuespillere som bidrar til å gjøre stemningen enda skumlere.

Flere år på rad har Mortemmania Dramagruppe bygget spøkelseshus til Halloween-feiringen på Flisa. Fra 27. til 29. oktober er det igjen mulig å bli skikkelig skremt i Rådshuskinoen Kulturhus. Dramagruppa forsøker å fornye seg fra år til år. 

- Vi planlegger stadig å fornye oss. Store deler av opprigget blir nytt denne gangen. Vi har en del nye rom og har lagt opp litt andre effekter enn tidligere. I tillegg kommer det en del nye karakterer i spøkelseshuset. Du går inn en dør og kommer ut en annen dør. Tematikken er at det er skummelt, forteller Odin Hansen Smedbak og Kim Fredrik Brennholt, i Mortemmania Dramagruppe. 

Også under Solør Mart’n i juni var Mortmmania på plass med spøkelseshuset sitt. De kan melde om bra besøk. 

- Vi hadde nærmere 400 besøkende på Mart’n, og 550 på Halloween i fjor. Det er jo bra, men vi håper på enda flere i år, sier Smedbak. 

En del eldre innom også

Ikke overraskende trekker spøkelseshuset flest yngre, men de eldre er heller ikke helt fraværende.  

- Det kommer overraskende mange eldre også. Vi merket at aldersgruppa steig betraktelig på mart’n i år. Det er egentlig ikke så rart. Spøkelseshuset passer for folk i alle aldere over 13 år, sier Brennholt. 

Til tross for at de fraråder barn under 13 år å gå inn i spøkelseshuset, er det ingen nedre aldersgrense. 

- Det er flere som har måttet bryte og gå ut. Det er vanskelig å finne balansegangen for hvor skummelt det egentlig skal være. Aldersgrensen er ikke bestemt, men vi anbefaler ikke de under 13 år å være med på dette, men det er foreldrene som kjenner barna sine best som bør ta vurderingen, mener de. 

Dramagruppa har om lag 30 medlemmer, hvorav mange er aktive. Det finnes ikke mange lignende tilbud i Norden. Derfor henter  de mye inspirasjonen fra filmer og lignende konsepter i USA.  

- Vi henter inspirasjon fra filmer og internett. Man har sett en ide og så går tankene videre i hodet. Vi har også vært et par turer i USA for å se hvordan det gjøres der borte. Vi tror dette er på vei til å ta av i Norge, sier de.