Haslatun, Nordaberget, Risberget, Gravberget, Tøråsen Grannelag, Tøråsen Naturbarnehage, Sporty 4H, Helen Davey, Tor Arne Pedersen og Oskar Brattlie deltar under årets utgave av bygdetunet på Vålerdagene. For tredje gang samles grendene om å lage et stort tun med informasjon, mat og aktiviteter utenfor Kommunelokalet.

- Vi må vel innrømme at det første året ikke var all verden. Men i fjor var både opplegget og besøket veldig bra, og det var bedre organisert fra oss det andre året, sier Liv Burud.

Nå skal bygdetunet heve seg enda ett hakk til årets Vålerdager. Flere er med og trekker i trådene, og det er mer som skjer her.

- Her blir det tradisjonsmat, og vi får vist frem kommunen vår. Det er helt opp til grendene hva de vil ha med seg på bygdetunet, sier Wivianne Heggbrenna.

For eksempel skal Risberget promotere Kynna-vassdraget og de mulighetene som ligger i friluftsliv her.

alt gjøres på dugnad

Alle grendene i Våler er ikke representert, men flertallet er med. Grendene som deltar stiller med solid dugnadsmannskap for å kunne ha åpent fredag og lørdag under dagene. Totalt antar de at rundt 30 personer er i sving denne helga.

- Vi bruker jo hele området ved Kommunelokalet, og i tillegg blir det kunst inne i regi av kunstfestivalen. Våler sangforening kommer innom, og mye av programmet under Vålerdagene skjer nettopp på dette området, sier Heggbrenna.

Potetrisk blir det også i år. Steinar Sandnæs selger på vegne av Sporty 4H. I fjor solgte han risk fra 50 liter røre, men i år regner han med å doble dette når han skal steke risk både fredag og lørdag. I fjor var det kun risk én dag.

Under frokostserveringen lørdag sørger de for salg av kaffe til gjestene. Inntektene herfra blir gitt videre til Kreftforeningen.

- Maten er gratis, men kaffen vil vi at folk skal betale for slik at vi kan gi de videre. I fjor solgte vi kaffe for 1.700 kroner som vi ga til Kreftforeningen, sier Heggbrenna.