Det var i 1985 at Flisa Bil så dagens lys, men den gang under navnet Solør bil og fritid. Den gang holdt de til i andre etasje hos Flisa Karosseriverksted, og campingvogner og reparasjoner var en stor del av virksomheten.

I 1999 flyttet de inn i dagens lokaler i Negardsveien 8, hvor Fredriksen Bil tidligere hadde hatt tilhold. I dag er salget av campingvogner en saga blott, men bruktbilsalget er fortsatt viktig for den tradisjonsrike Åsnes-bedriften.

- Vi har rundt 40 bruktbiler inne i alle prisklasser. Alt fra rimelige biler og opp til biler i prisklasse 300.000 til 400.000, sier Arild Nygaard.

Internett viktigste kanal

Gjennom Finn.no og markedskanalene på Internett treffer han interesserte kjøpere fra hele landet, og de tar gjerne turen til Flisa for å hente sin nye bil. Det er også gjennom nettet Nygaard finner mange av bilene han kjøper inn.

- Gjennom mange år er det mange som vet om oss, og tar kontakt for å spørre om vi vil kjøpe og videreformidle en bruktbil. Mange lokale biler kjøper vi opp, og disse blir solgt gjennom våre kanaler, sier Nygaard.

- Har du gått på noen smeller i innkjøp da?

- Åjada. Jeg har kjøpt katta i sekken mange ganger. Det finnes dårlige biler og det finnes bra biler. Det er slik en må leve med, smiler Nygaard.

Gjennom å drive eget bilverksted gjør det at han kan reparere og gå god for bilene som selges. Både før og etter.

- Vi må jo dra fordeler av at vi både har verksted og bilsalg. Vi må gå gode for bilene vi selger, også etter at de er solgt, sier Nygaard