• EKSTRAHJELP: Flere ungdommer velger nå å jobbe under mart´n.

Teia Sollien Kamphaug (17) er ei av de ungdommene som nettopp har valgt å jobbe under mart´n. Hun er nå ferdig med et år på helse og oppvekst i Våler og var utplassert på Parfymeriet gjennom skolen. Når spørsmålet kom opp om hun kunne jobbe under mart´n takket hun fort ja.

- Livet handler litt om at man ikke alltid kan gjøre som man vil, og at man må ta litt ansvar for sitt eget liv og at man ikke alltid kan ha det moro, men å jobbe litt for å kunne ha det morsomt senere, forklarer Teia.

Hjelper til på selvtilliten

Ved å generelt jobbe lærer man ting som kan brukes senere i livet. Dette har Teia kjent godt på ved å kjenne at hun mestrer mer enn hun trodde. Å kjenne på den følelsen har hjulpet godt på selvtilliten hennes, men hun kjenner også godt at det er mart´n nå.

- Jeg får jo prøvd å jobbe under stress nå som det er mart´n, for det blir litt stress med masse folk og det er varmt og slikt, forteller Teia med et smil om munnen.

 angrer ikke

Om noen andre tenker på å ta seg jobb under mart´n så er dette noe hun anbefaler sterkt. Den følelsen når man får pengene i slutten og å tenke at de har man tjent selv er en følelse alle burde føle på. Hun opplever at vennegjenger kan komme innom og spør om hun blir med å finne på noe, men hun angrer ikke på at hun jobber.

- Det er mange som kommer innom og sier at det er kult at jeg jobber her, så jeg angrer ikke på at jeg sa ja til å jobbe.