• FØRST UTE: Tore Rønningen (til venstre) er alltid først med å melde seg på dugnadsvakter under Helt Ville Dager. Han skal selge for Rotlaus i år blant annet. Ole Martin Jansen er også på plass som vakt i år.
  • MYE JOBB: Bjørn Ola Bakken er én av ildsjelene som hjelper til på dugnad. Her i fra gjerderigging under en tidligere utgave av Helt Ville Dager.

Helt Ville Dager arrangeres i år 24. og 25. mai, og foruten et sprekere program enn noen gang har dagene flere nyheter å by på. Blant annet blir det i år nytt dansegulv i hovedteltet. Det takket være en driftig dugnadsgjeng som har stått på sene kvelder for å få planlagt og lagt gulvet.

- Mange av oss har mye jobb gjennom året. Under selve dagene settes det opp 190 dugnadsvakter, og de varer vel i snitt rundt fem timer. De som stiller med folk på Helt Ville Dager er Gjesåsen Grenderåd, Kjellmyra Idrettslag, Sjølie Vel, Glorvigsmoen Vel, Skansen Vel og Valset Vel. Hele bygda er med og bidrar, og det er det som lager folkefesten, sier Thor Arnstein Berg.

Stiller med egne maskiner

Ettersom hele bygda er med synes han det er vanskelig å trekke frem noen spesielle. Men Tore Rønningen er alltid den første som spør om å få jobbe dugnad, og Roger Bekkemoen gjør en helt utrolig innsats.

- Roger stiller med både timer og egne maskiner for å få ting gjort her på Skansen. Han er en ildsjel som fortjener all den rosen han kan få for jobben han gjør her. Men selvsagt er det mange flere som legger ned utrolig mange timer for å få til dette, sier Berg.

Bekkemoen selv er av den litt mer beskjedne typen, men det er liten tvil om at jobben han gjør på Skansen betyr mye for hele grenda. Ofte er det oppgaver som besøkende ikke nødvendigvis tenker så mye over, men som krever maskiner og er tidkrevende.

Tore Rønningen solgte hatter for den store gullmedalje for Vassendgutane i fjor. I år er det Rotlaus som Rønningen skal være kremmer for.

- Jeg bruker ofte å spørre om å få hjelpe til tidlig. De ter artig å treffe folk på Skansen, og de er veldig hyggelige. Derfor stiller jeg opp på dugnad år etter år, sier Rønningen