Breiband.no sitt avdelingskontor på Flisa har røtter tilbake til Brednett Solør som var med på å få fart på høyhastighetsbredbånd i Solør i sin tid. Nå er en æra over når avdelingskontoret på Flisa avvikles i løpet av året.

- Vi har valgt å flytte operasjonen som ligger på Flisa, og sentralisere alt på Vestby hvor vi har hovedkontor. Det er årsaken til at vi legger ned på Flisa nå, sier Jan-Tore Dannemark som er daglig leder i Breiband.no.

Kontoret på Flisa er det eneste avdelingskontoret som selskapet driver i dag. Hele kontoret vil være avviklet innen slutten av 2018, og de ansatte har fått tilbud om å bli med til Vestby.

- Det er en diskusjon som vi har mellom oss og de ansatte, og den vil vi ikke kommentere i media, sier Dannemark.

Drift som vanlig

Han presiserer at driften i Solør fortsetter som vanlig, og at kundene ikke vil merke at avdelingen på Flisa legges ned.

- Driften blir akkurat den samme, og opprettholdt på lik linje som i dag. All operasjon og våre kunder blir ikke berørt av dette, sier Dannemark.

- Men den lokale tilknytningen blir borte?

- Ja, det kan du si. Men driften blir opprettholdt som før. Det blir ingen forskjell for kundene, sier Dannemark.

Årsaken til sentralisering er i hovedsak knyttet til økonomi, og Dannemark tror utbyggingen av fiber som nå pågår i Solør vil påvirke selskapet i tiden som kommer.

- Den bører oss allerede til en viss grad, og kommer nok til å gjøre det i fremtiden, sier han.