• TOTAL OMPROFILERING: Det er mye som må skiftes ut under overgangen til Esso, og jobben er planlant ferdig i juni måned.

1. mai var egentlig overgangsdatoen fra Shell til Esso, men grunnet fridag ble det hele utsatt til 2. mai. Ny mast med drivstoffspriser er allerede oppe, men det er mye mer som gjenstår. 

Daglig leder Jan Smedstuen forteller at det er litt jobb som står igjen, og hele omgjøringen er nok ikke komplett før uti juni måned. 

- Det blir ny bård rundt hele taket med LED-lys, alt som det står Shell på skal selvfølgelig skiftes ut og alle pumper skal skiftes, forteller Smedstuen. 

fire nye kortlesere

Det skal også graves ned en egen AdBlue-tank, og Br. Smedstuen bytter om bensin- og dieseltanken, da det er flere dieselbiler i dag enn tidligere. Da blir det en 30.000 liters dieseltank og 18.000 liters bensintank. Inne på selve bensinstasjonen benyttet de også anledningen til å skifte ut gulvet.

- Alle kortløsninger blir jo også nye, så det er en stor endring for oss, men jeg har stor tro på det vi gjør nå, sier Smedstuen.

Br. Smedstuen har vært mange år i Shell-systemet, besteforeldrene var med i over 55 år. 

- Etter 55 år i Shell, så var det Fina i 20 år. Så kjøpte Shell alle Fina-stasjoner i Norge, så da hadde vi ikke noe valg. Og vi har nå vært i Shell siden 1999 og fram til i dag, forteller Smedstuen.

- litt uvant at vi ikke er shell

Etter over 70 år med Shell, tar det nok litt tid til å bli vant med at nå er det Esso framover.

- Ja, det er litt uvant må jeg si. Men det er artig å prøve noe annet, og det er kanskje bra også, under Smedstuen. 

Utenom at det skiftes fra Shell til Esso, er det ikke planlagt noen store endringer i nærmeste framtid.

- Vi fortsetter med bilverkstedet og vi skal fortsatt kjøre ut diesel til bønder og fyring, sier Smedstuen.

positive tilbakemeldinger

At Br. Smedstuen skifter til Esso, har vært kjent en stund og tilbakemeldingene har vært positive fra kundene.

- Det er flere Flisa-folk som har savnet Esso på Flisa, så de har sagt de kommer hit og fyller drivstoff. Vi har mange faste kunder slik vi ligger til, det blir ikke som å ligge langs E6 dette, smiler Smedstuen.

Pumpene som skal skiftes ut, har ikke kommet til landet foreløpig, så omprofileringen tar sin tid. 

- Det blir både automatisk overvåkning, peiling og bestilling på tankene. Det blir en ny hverdag og mer praktisk for oss. Avhengig av når pumpene kommer, så håper jeg vi er ferdig med alt i starten av juni eller midt i juni, sier Jan Smedstuen.