Nyheten fra mai om at Joker Braskereidfoss bygger ny butikk til 14 millioner kroner, og at Bokken blir med på flyttelasset ble tatt vel i mot hos driverne og gjestene hos Bokken. Statens Vegvesen er ikke like entusiastisk

- Sakens kjerne er at butikken har kjøpt naboeiendommen, og utleiedelen hvor det var tenkt at vi skulle leie ligger på den. Problemet er at denne eiendommen ikke er regulert til næringsformål. Våler kommune er positive til omregulering, men Statens Vegvesen mener blant annet at krysset på Braskereidfoss ikke tåler flere næringseiendommer her, sier Jan Vidar Lonkemoen i Bokken pub.

Så kan man spørre seg hvor mye ekstra biltrafikk en pub lager. En ny reguleringsplan må ut på høring. Og høringer i det offentlige tar tid. Dermed ser ikke Bokken noen annen mulighet enn at de nå må stenge dørene, og bare avvente til naboeiendommen forhåpentligvis blir omregulert.

- Vi har sett på litt andre muligheter i nærområdet, men problemet er at heller ikke disse eiendommene er regulert som næring. Da er vi like langt. Opprinnelig var planen å stenge noen uker, men nå ser det ut til at dette blir mer langvarig, sier Lonkemoen.

15 år 1. juledag

Situasjonen er fortvilt, og 1. juledag skulle Bokken ha markert sin 15-årsdag i nye lokaler. Slik blir det ikke. Derfor selges varelageret ut i helga, og det blir gravøl i puben.

- Fredag skal vi lade opp til lørdagens volleyballturnering. Vi skal trekke lagene å gjøre litt rundt det. Lørdag blir det turnering, og trubadur på kvelden. Søndag rigger vi opp til beachparty. Da setter vi opp et basseng, og håper mange tar med seg strandstol og kommer. Andreas Holø skal spille noen låter for oss på søndagen, sier Lonkemoen.

Han og de andre driverne tror på en løsning for Bokken. Men de aner ikke hvor lang tid det kan være snakk om før de åpner dørene igjen.