Onsdag 19. oktober blir det blues og soul i Rådhuskinoen kulturhus på Flisa. SugaRay Rayford gjester Flisa, og med seg har han bandet JT & The Buckshot Hunters der Arnfinn Tørrisen spiller.

SugaRay Rayford er en røslig kar med en enda røsligere stemme, og på scenen er han en entertainer som beveger seg så mykt og energisk at det til tider kan minne om legendariske James Brown.

- SugaRay Rayford kommer egentlig fra Texas, men bor i Los Angeles nå. Han er en omgjengelig kar som synger tradisjonell blues og soul, sier Arnfinn Tørrisen.

Må ellers til festivaler

Det er ikke ofte at slik musikk blir presentert i Solør, og Tørrisen mener folk absolutt bør få med seg denne begivenheten.

- Du må kanskje ellers til Notodden bluesfestival eller større festivaler for å få oppleve slike artister. Men nå kommer han til Flisa, før vi skal ut på en liten miniturné i Norge, sier Tørrisen.

Artisteriet Rayford kan by på er rotekte soul på et bakteppe av rhythm & blues. De som husker 60- og 70-tallets rhythm & blues kan se fram til gjenkjennelse og en musikalsk tidsreise, mens det yngre publikum har en strålende mulighet til å redefinere den mer moderne oppfatningen av hva rhythm & blues er.

- De jeg har snakket med gleder seg og synes dette er spennende. Denne musikken er ikke sær i det hele tatt. Han spiller sine egne låter, men i gammeldags soul- og bluesstil. Jeg har sett mange solunger på bluesfestivaler, og er sikker på at de gjerne tar turen til Rådhuskinoen også, sier Tørrisen.

Femmannsbandet J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters backet også SugaRay sist han var i Norge, da de spilte for utsolgte hus i Eidsvoll, Lillestrøm og Oslo for et par år siden.