Alle som har flyttet til Åsnes det siste året, og alle som deltok på Landsbytinget i høst, har fått invitasjoner til den guidede bussturen i Åsnes lørdag 15. juni. Dersom du ikke har mottatt noen invitasjon er du likevel varmt velkommen til å bli med på turen.

- Alle som har interesse av å se hva som historisk har skjedd i kommunen, og hva som skjer nå, er velkommen til å bli med. Bussen går fra Flisa lørdag klokka 09.00, og turen starter med bedriftsbesøk på Klubben AS. Så fortsetter ferden østover til Finnskogen hvor vi stopper på Kafé Finnskog for å spise, sier Julia Heiberg.

Hun er én av ildsjelene i Landsbyen Flisa som har jobbet med å planlegge dagen, og håper at mange blir med på opplegget.

Deler sin kunnskap

Som guider er blant annet Christian Bråtebekken, Rolf Rønning og Trond Midtsundstad med. De sitter på solid lokalkunnskap som de gjerne deler med andre Åsnes-sokninger.

- For de som akkurat har flyttet hit er det en veldig fin måte å bli kjent med kommunen på. Men de som har bodd her lenge vil også garantert lære mye på denne turen, sier Heiberg.

Opplegget er sterkt subsidiert av Landsbyen Flisa, og dagspakka koster kun 250 kroner. De som melder seg på får lunsj på Kafé Finnskog, kaffe undervegs, tur i moderne buss og guider med solid lokalkunnskap.

- Åsnes er en stor kommune, og vi har mye å vise frem. Vi håper mange blir med, og at folk som ønsker det melder seg på raskt. De kan enten ta direkte kontakt med Emil Rundberget, eller lese seg opp på Landsbyen Flisa sine Facebook-sider eller Åsnes kommune sine hjemmesider, sier Heiberg.