• EN LEGENDE: Trolig er det ingen i Solør som kan vise til flere spilte fotballkamper enn Magne Skavåsen. Etter årets sesong skal han gi seg.

Ikke mange kan vise til like mange fotballkamper som Magne Skavåsen fra Grue. Nå har han spilt over 1.250 kamper, og for dette ble han hedret av Finntrim-gutta med Kåre Hofgård i spissen torsdag kveld.

- Jeg startet å spille fotball da jeg var åtte år gammel, og siden har jeg spilt. Dette er den 16. klubben jeg spiller for. Det er artig å spille, og det har vært hele livet mitt, sier Magne Skavåsen.

Noe mål med spillingen har han ikke hatt, men spillingen har vært en livsstil og gitt mange gleder for Grue-karen.

- Det var mange artige kamper på Namnå i sin tid husker jeg. Særlig kampene hvor vi spilte oss oppover i divisjonene var morsomme. Showkampen med Ståle Solbakken var også et høydepunkt, sier Skavåsen.

Skal gi seg snart

Nå som han nærmer seg 1.300 spilte fotballkamper har Skavåsen tenkt å gi seg. Han skal holde på ut året, men så er det bra.

- Snart er det ikke klubber igjen å spille for, og jeg har planer om å trappe ned nå, sier Skavåsen.

Kåre Hofgård delte ut diplom og gavekort til Skavåsen på vegne av Finntrim-gutta, og Hofgård har aldri hørt om noe liknende.

- Det er nok ingen i Solør som kan vise til flere spilte fotballkamper enn Skavåsen. Selv ligger jeg rundt 500 kamper bak, og kommer aldri til å klare og ta igjen han, ler Hofgård.

Hofgård husker godt kampene med Skavåsen på 1980-tallet.

- Han var en tøff motstander den gangen, men har nok blitt en litt mildere motstander med åra, smiler Hofgård.