• ARRANGØR: Tor Waaler har sjøl en rød Chevrolet Corvette fra 1985.
  • FOLKEVOGN: Jarle Martinsen liker folkevogner, mye på grunn av sin bilcrossbakgrunn.

Plassen rundt den gamle Essostasjonen var mart'nslørdagen full av blankpolerte biler i forskjellige farger, av forskjellige merker og forskjellige tiår, noen i sin originale prakt, andre spesialbygd. Fellesnevneren var at de alle var eldre modeller enn 1988. 

I år tok Solør Veteran Klubb over veteranbilutstillinga som pleier å være under SolørMart'n, og Tor Waaler har sammen med en liten gjeng fra klubben stått for gjennomføringa. 

- Vi sa at hvis det kom femti, seksti biler skulle vi være fornøyde, men vi har 102 biler her nå, forteller han. 

Og det er ikke verst, da arrangementet konkurrerte med både et lignende veterantreff på Magnor og rallycrossrunder i Höljes. 

- Det er mest folk fra mellom Kongsvinger og Elverum her, og det er et godt miljø for veteranbiler i Solør, forteller han. 

- Folkevogn er tøft

Blant de 102 bilene som hadde tatt turen til utstillinga, var ei prisbelønna folkevogn. Jarle Martinsens røde VW fra 1973 er bygd som en asfaltracingbil, med sjøllaga spoiler og ei girkasse som kunne passa i en bilcrossbil. For Martinsen har kjørt både bilcross og asfaltracing i si tid, men ikke de siste åra. 

- Folkevogn er tøft og lett å skru på. Det er artig å kunne bygge i egen stil. Det fins ingen lik denne i Norge, forteller han. 

Hva prisbelønninga angår, vant den intet mindre enn Norges fineste VW både i 2016 og 2017. I år fikk de dessverre ikke vært med på kåringa, men bilen trakk uansett til seg mange blikk på Essoplassen mart'nslørdagen.