• IKKE HELT FORNØYD: Jørgen Mathiesen åpnet kanllbra med 279, og avsluttet med 184, og 198 på de to siste. Han hadde håpet på et mer stabilt spill.

Andre-laget til Solør BK hadde to kamper denne helgen, og med storspilling lørdag og vinst over Askøy BK, ble den en nedtur på søndagen. Denne kampen tapte Solør 4 - 8 til Rana. Førstelaget møtte Glåmdalen BK på søndag.

- Vi hadde mlå om å vinne, og det er noe som burde være enkelt med tanke på at vi er på hjemmebane. Men det blir for mye sparebom, og vi er ikke nøyaktig nok. Vi tapte ikke kampen, men vi kunne ha vunnet, sier en halvfornøyd Jørgen Mathiesen.

Unge Mathiesen åpnet bra med serien 279, og Solør vant første runde 3 - 1. Solør fortsatte inn i starten av andre serien, men med ett blandet spill ble poengene delt likt. Stillingen inn i siste serien var 5 - 3 og både spillere og publikum var spente inn i siste serien.

- Det var spennende hele veien, det var to banepar som fikk det til, og ett par som ikke fikk til. Vi trengte tre eller flere poeng for å vinne. Det så lenge ut til at dette skulle gå, men noen dårlige sisteruter gjorde at kampen endte 6 - 6, forteller lagleder Gjermund Mathiesen. 

Storspill i sverige 

Damelaget til Solør hadde frihelg fra seriekamper, men ikke bowlingfri. Seks damespillere dro til Norrköping i Sverige for å spille en stor dameturnering. Her var det flere som fikk det til, og yngste Mathiesen, Jenny kom helt til finalen. 

- Det er artig å dra ut å spille store turneringer, og i min klasse var det rundt 90 damer. Jeg er fornøyd med eget spill, selv om sparingen kunne gått bedre. Nå er det bare å trene videre, og bli bedre, sier Jenny Mathiesen

Andrea Kvernhusløkken kom til semifinalen, og forteller at det var en god erfaring å ta med seg videre. Hun spilte der i fjor, og syntes at ett år med trening har hjulpet mye.