BP har ledet Godset i fire seriekamper og én cupkamp på midlertidig basis etter at Tor Ole Skullerud trakk seg som hovedtrener i begynnelsen av juni. Nå er det klart at vikariatet blir permanent. Mandag formiddag tok han daglig leder Dag Lindseth Andersen og sportssjef Jostein Flo i hånda og signerte kontrakt ut 2020-sesongen.

- Vi er strålende fornøyd med å få på plass denne avtalen. BP har hele tiden vært klubbens førstevalg og vi har ikke diskutert andre løsninger eller andre navn. Vi går inn i en spennende fremtid og BP er den beste treneren til å lede Strømsgodset i tråd med den strategiplanen vi har lagt for klubben, sier sportssjef Jostein Flo.

folkelig og inkluderende væremåte

- BP er flink til å få det beste ut av enkeltspillere og han vet hva som skal til for å skape utvikling i en prestasjonsgruppe. Han står for en klar og tydelig spillestil og har selv vært med å forme det mange i dag forbinder med Godset-fotball og den kulturen vi har i klubben. Med sin folkelige og inkluderende væremåte bidrar han dessuten til å skape entusiasme rundt Strømsgodset – både på og utenfor banen, sier sportssjefen videre.

Dag Lindseth Andersen forteller om gode samtaler og diskusjoner med BP, der klubbledelsen og den nye hovedtreneren er veldig samsnakket på hva som blir viktige prioriteringer fremover.

- BP har bred erfaring fra toppfotballen og helt udiskutable kvaliteter, både som fotballfagmann og menneske. Han kjenner Strømsgodset godt og hva som kreves for å utvikle klubben i den retning vi ønsker. Med BP tilbake som hovedtrener vil vi få en enda tydeligere identitet, sier Lindseth Andersen.

Har noe uoppgjort

Bjørn Petter Ingebretsen, som har jobbet i klubben helt siden 2005, hadde stor suksess da han overtok som hovedtrener etter David Nielsen i 2015. BP ledet laget i totalt 33 seriekamper frem til han dessverre fikk et lite hjerteinfarkt et drøyt år senere. I denne perioden tok Strømsgodset hele 68 poeng – noe som gir særdeles imponerende to poeng i snitt per kamp. Strømsgodset scoret hele 76 mål i den samme perioden.

Det ble som kjent sølv i Eliteserien i 2015 og Godset lå på 4. plass da Bjørn Petter ble syk sommeren 2016. Litt senere på høsten valgte han å fratre av helsemessige årsaker.

Etter det har BP fungert i ulike roller i Strømsgodset, både som speider, samtalepartner og toppspillerutvikler. Han har hele tiden forblitt lojal mot klubben. Nå ser BP frem til å fortsette på jobben som dessverre ble avbrutt høsten 2016.

- Jeg føler meg i toppform og jeg er veldig glad og takknemlig for at jeg får denne muligheten igjen i klubben jeg er så glad i. Jeg har noe uoppgjort her i Godset etter som skjedde sist, sier 51-åringen fra Åsa.

Fokus på å skape en vi-følelse

Når populære BP nå går på sin andre periode som hovedtrener i Strømsgodset, har han aller mest fokus på å skape en vi-følelse der klubben er viktigere enn alt annet.

- Alle som jobber i Strømsgodset er like viktig, enten det er kapteinen på A-laget, materialforvalteren, juniortreneren eller sekretæren på klubbhuset. Alle skal bli sett og alle skal føle et eierskap til sluttproduktet vi ser ute på banen. Vi skal ha et miljø og en kultur der vi unner hverandre det beste, og vi skal vinne og tape kamper sammen. Det er nøkkelen til å skape noe som varer. Noe vi kan være stolte av. Vi gjør dette sammen. Og ingen er viktigere enn laget og klubben, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Han vil også at supportere og samarbeidspartnere kjenner på den samme vi-følelsen. At dette er noe vi gjør sammen. At de også blir sett og føler eierskap til laget og klubben. Og at de kan identifisere seg med det Strømsgodset står for. Både på og utenfor banen. 

Kilde: Strømsgodsets hjemmeside www.godset.no