VM i Canada startet som en liten drøm for den forholdsvis ferske bueskytteren, til høsten er det 4 år siden Bjørn Iver Olufsen startet opp. 

- Jeg tenkte jeg skulle vente 1 år før jeg satset internasjonalt, men skitt au. Den som ingen ting våger intet vinner, så det har blitt noen mil med bil! Jeg er nok ikke den som har de høyeste score, men er nok kanskje den mest stabile i min klasse «Instinktiv». I fjor ble jeg nr 2 i Danish Open, og jeg har en bronse fra NMfelt, sølv og bronse i lag skyting NM. 4 og 5 plass også i NM, forteller Olufsen.

- En opplevelse for livet

3D i Norge er lite i forhold til resten av «bueverden».

- Da mailen kom «vart je litt blaut i augkroken» så det betyr en del for meg! Forventninger i VM har jeg ikke tenkt på enda. Det er det psykiske som blir den store utfordringen, men blir jeg blant de 15 første er jeg super fornøyd. Men her snakker vi om høyt nivå, 3D i Norge er lite i bueverden. Dette blir uansett en opplevelse for livet, og det blir noe å skryte av når jeg sitter på gamlehjemmet, smiler Olufsen.

På Solør Mart'n skal Solør Busekyttere ha en stand. 

- Ja, vi skal ha en stand på Solør Mart'n i hagen til Nergarden i regi av «Opplev Solør». Her blir det muligheter for å prøveskyte noen piler og vi skal vise hva vi driver med, sier VM-uttatte Bjørn Iver Olufsen.

Stor suksess for klubben

Solør Bueskyttere arrangerte tidligere i vår «Kanonjakta» på Haslemoen og det ble en stor suksess. 

- Vi ble sponset i Kanonjakta av Dogan's, Landsbyen Flisa,Centrum Tekstil, Sparebank1, Forestia, Skurlaget og vi fikk juletrær av Finnskoghonning og litt materialer av Terje Johansen og flere med.  Kanonjakta var Norges første approberte innendørs stevne i 3D og det ble en suksess som vi gjentar igjen. Ca 80 skyttere med følge over 2 dager tok turen til Solør. Skyttere kom fra Røros i nord, de kom fra Sørlandet, Vestlandet og 60 mil inni Sverige. Vi fikk veldig mye skryt i buemiljøet for arrangementet, sier Olufsen.