Bjerkely Folkehøyskole fyller 100 år i 2018 og i juni skal dette markeres. Allerede lørdag 14. april blir det Åpen dag, med workshop, konkurranser, utstilling og kafé. 

åpner dørene for alle

Lærer Cathrine Selbach håper mange tar turen til skolen og ser hva de kan tilby.

- Vi åpner dørene for ALLE som vil komme og se hvordan vi har det på Bjerkely. Det blir aktiviteter i alle klasserommene, du kan for eksempel prøve deg på å lage en tegneserie, du kan lage masker med cosplay-klassa,  i fotoklassen kan du lage ditt eget «pinholekamera» og ta bilder med kameraet som skal fremkalles i mørkerom, elevene i spillutvikling har lagd forskjellige spill som du kan prøve deg på og til slutt er det e-sport klassen som skal arrangere en «Heartstone-konkurranse» hvor du kan vinne et gavekort på 1.000 kroner, forteller Selbach. 

Bjerkely Folkehøyskole har nå 5 forskjellige linjer: tegneserie, cosplay, foto, spillutvikling og e-sport. 

- Linjene har forandret seg mye opp igjennom årene, vi må rett og slett følge med i tiden og tilby linjer som ungdommene ønsker seg. Vi må være «på» og tenke nytt! Bare på de siste årene har vi fått nye linjer, e-sport var ny linje i fjor og cosplay er nytt for året. Vi ser at det er på disse linjene vi får inn søkere, men det er også jevnt bra med søkere på de andre linjene også. Vi føler nå at vi har funnet vår nisje og elevene virker veldig fornøyd med det faglige opplegget, forteller Selbach. 

ungdommer spesielt velkomne

På den åpne dagen er alle hjertelig velkomne, men ungdom som lurer på hva en folkehøyskole er - er spesielt velkomne. 

- Ja, det er åpent for alle. Familier kan ta med seg ungene sine og tidligere elever må gjerne komme. Målgruppa er først og fremst ungdommer, som kanskje lurer på hva ei folkehøyskole egentlig er. Hvordan har man det på ei folkehøyskole hvor man både går og bor på skolen sammen med 80-90 andre ungdommer? Vi åpner i alle fall klasserommene, de som kommer får se fellesområdene og de kan prate med ansatte og elevene som går her i dag, sier Selbach. 

Åpen dag er altså lørdag 14. april klokka 11.00 - 15.00.