• ILDSJEL: Tore Øiseth har holdt på i 20-25 år, og har ingen planer om å gi seg med bingo på Vidarvoll.

Bingo'n på Vidarvoll har overlevd alle andre foreningsbingoer mellom Elverum og Kongsvinger, og neste år satser de videre og har tro på at pila skal peke oppover!

Tore Øiseth har vært med i en mannsalder og blir aldri lei:

- Det varierer hvor mange kvelder vi spiller i året, men i år startet vi rett etter påske og har siste kvelden nå. Ettersom overskuddet vårt går til "bare" en forening, har Lotteritilsynet en øvre grense for hvor stor brutto omsetning vi kan ha. Den grensa når vi i kveld, så derfor er dette siste kvelden for i år. Fra neste år blir også Braskereidfoss velforening med og deler på overskuddet, så da kan vi omsette for dobbelt så mye som i år, og da blir det nok mer eller mindre bingokvelder hele året. Det er kostbart å varme opp lokalet her på Vidarvoll, så det blir vel spill fra februar til og med november, sier Øiseth. 

starter også med basar

Kreativiteten er stor for gjengen som holder Vidarvoll vedlike, og da de nå må stanse med bingo for året, så blir det basar:

- Det blir basar som går over de to første helgene i november, og det blir mange fine gevinster! For å nevne noe, så er det flere rottingstoler, et kjempefint skap, matkurver, forskjellig type kjøtt, kaffemaskin osv osv. Det ser ut som vi kommer til å fylle 14-15 bord med gevinster, og med minimum 20-25 gevinster på hvert bord! I tillegg blir det lykkehjul og bevertning med bla kaffe, vafler og pølser, forteller Øiseth.

- Jeg har holdt på med dette i 20-25 år nå, og har hovedansvaret, men det er med mange som hjelper til og er dyktige. Jeg er faktisk litt usikker på når vi startet med bingo, men rundt 1970 var vi nok i gang. Den største årsaken til at vi overlever, mens andre må gi seg, er nok at vi endret på premiesystemet for noen år siden. Premier er jo hovedårsaken til at folk møter opp, men for mange er det viktig med den sosiale biten også. "Røvern" er på opptil 17.000 kroner, og det er jo en stor sum, smiler Øiseth. 

kommer langsveis fra

Det er ikke bare de lokale som møter opp og støtter bingo'n på Vidarvoll:

- Her kommer det folk fra Moelven, helt fra Ljørdalen og mange fra Hernes. De nærmeste "konkurrentene" våre, er Hernes og Ådalsbruk, nå er vi de eneste igjen mellom Kongsvinger og Elverum. Snittalderen på våre spillere, ser faktisk ut til å være på tur ned, før var jo bingo "bare for pensjonister". Ettersom vi får med flere yngre spillere, tyder jo det på at vi gjort noe riktig i alle fall, smiler Øiseth.

Dagens overskudd går til drift av Vidarvoll og idrettslaget, og mange frivillige bidrar:

- Vi har hatt en gjeng med mer eller mindre faste bidragsytere, og vi har også med folk som ikke tilhører idrettslaget. Det er 7-8 personer som med hver gang, og både hovedlaget, skigruppa og fotballgruppa i idrettslaget bidrar. Om sommeren spiller vi også ute, men nå er det for kaldt og mørkt, så da er det fullt i 2.etasjen oppe her også. Det er jevnt besøk hele året, ikke en gang i fellesferien er folk borte fra bingo'n, forteller Øiseth. 

Og folk spiller, de kjøper mange blokker:

- Slik som i kveld, tipper jeg vi ligger på 260-270 "røverbonger", rundt 80 "enkeltblokker" og rundt 130 "dobbeltblokker". I dag er det nok over 200 personer her, og det er kjempebra, på siste kvelden har vi gratis kaffe og kaker, da kommer alltid litt ekstra med folk. Og vi kommer til å fortsette så lenge vi går med overskudd og folk kommer, lover Øiseth.

Og ber oss minne på basaren 5-6 og 12-13.november, han garanterer mange fine gevinster!