Navnet Billy Burnette er kanskje ikke så kjent for de fleste, men han har altså spilt sammen med meget kjente navn som Fleetwood Mac og John Fogerty band med flere. Burnette spilte i Fleetwood Mac i perioden 1987 til 1995. 

Som låtskriver har Burnette fått sine sanger innspilt av blant andre Jerry Lee Lewis, Everly Brothers, Ray Charles, Loretta Lynn, Charlie Pride, Tanya Tucker og Ringo Starr. Han har også skrevet en sang som heter «All I Can Do Is Dream You» for selveste Roy Orbison.

Billy Burnette er også en av komponistene bak den norske poplåten «Butterflies», som Tone Damli Aaberge deltok med i Melodi Grand Prix 2009.

På Finnskogen Turistsenter 14. juli, kommer også Mona Nylin, Jon Ultvedt, Börje Hallberg, Thomas Aldin og Kenth Wedin.

- Vi spiller rock'n roll fra 50, 60 og 70-tallet, med litt fra 80-tallet også. I tillegg til at jeg er låtskriver, har jeg selv spilt med mange band, men å spille med Billy Burnette, det er stort for meg også! sier Kenth Wedin, som kommer fra Orsa i Sverige.

rock'n roll og rockabilly

På showet på Finnskogen Turistsenter, skal Wedin også spille noen av sine egne låter.

- Jeg skal synge på 4 låter, hvorav den ene er min egen. Det er rock'n roll og rockabilly som gjelder på dette showet, og jeg skal spille gitar hele kvelden. Det blir mye fra 50- og 60-tallet, og det blir også mye blues i løpet av showet, forteller Wedin.

Det er mye som skjer i løpet av sommeren, hvorfor skal folk møte opp på dette?

- For å få oppleve noe veldig bra med mye energi!  I tillegg får de et glimt av hvordan musikken låt tidligere, og det er en veldig spennende konstellasjon av musikere. Jeg er helt overbevist om at dette kommer til å svinge enormt, lover Wedin. 

Gjengen skal på en liten turné i løpet av sommeren.

- Billy Burnette skal være med på alle plassene, mens jeg skal være med på 6 show. Jeg gleder meg stort til å komme til Norge, og spre litt god rock'n roll sammen med Billy Burnette, smiler Kenth Wedin.  

Det er ikke noe forhåndssalg av billetter, de kjøpes i døra ved ankomst.