Markeds- og informasjonssjef Cathrine Glomsvoll i Hedmark Trafikk har så langt ingen tall å vise til, men erfaringene fra de reisende er så langt positive til billigstuntet i juli. For i hele juli kan du nemlig ta bussen for kun 10 kroner, og det gjelder i hele fylket.

- Tidligere har vi hatt bussreiser for 10 kroner i byene Kongsvinger, Hamar og Elverum om sommeren, men i år ville vi prøve det på alle linjer i hele fylket. Her kan en reise langt for en liten penge, sier Glomsvoll.

Tror på økning

Særlig har Hedmark Trafikk fått mange positive tilbakemeldinger på stuntet via sosiale medier, og Glomsvoll har stor tro på at antallet reisende har økt en del i år som følge av de lave prisene.

- Vi håper og tror vi skal ha en større økning i antallet reisende i årets juli mot fjorårets. Terskelen for å ta buss blir lavere med en så bra pris, sier Glomsvoll.

Samtidig har Hedmark Trafikk også fått noe kritikk via sosiale medier som følge av reduserte rutetilbud på sommeren, og da særlig ute i distriktene.

- Men hvem er det som betaler gildet. Er det våre skattepenger?

- Dette er en del av det totale markedsbudsjettet vårt, og det bærer også denne kampanjen, sier Glomsvoll.

Selv om tikronerstilbudet går ut ved utgangen av juli blir det fortsatt rimelig å ta bussen etter dette. Sommerbilletten er nemlig gjeldene ut skolens sommerferie.

- Det er et alternativ for de som reiser mye i hele sommer, og er mye rimeligere enn vanlige periodebilletter. For eksempel er sommerbilletten fin for de som bruker bussen jevnlig, sier Glomsvoll.

Ordningen skal evalueres etter skolestart.