Rally Sweden starter i Karlstad 9. februar og avsluttes der 12. februar. Nytt av året er at det skal kjøres etappe på Hof Finnskog, og KNA Solør Motorsport har ansvaret for den tekniske gjennomføringen av etappen.

- Vi har vært i dialog med WRC siden 2013 om å få en etappe til Åsnes, og er veldig fornøyd med å ha kommet i mål, sa John Holen i Åsnes kommune på et møte i fjor.

Etappen i Åsnes heter SS Hof Finnskog, og kjøres på vegnettet mellom Velta og Åslia 10. februar. Salget av billetter til Rally Sweden er i gang på deres nettsider, og billetter kan også kjøpes fysisk i Solør.

- Nytt av året er at folk kjøper pass til hele svenskerallyet. Passene fikk vi i forrige uke, og de ligger nå ute for salg. Vi er spente på oppslutningen rundt vår etappe, sier Håkon Fredriksen i KNA Solør Motorsport.

Hvor mange billetter som blir solgt er umulig å si, men han vet at mange allerede har sikret seg pass via nettsidene til Rally Sweden.

Mangler 30 sperrevakter

Det er behov for 240 funksjonærer for å få avviklet etappen på Hof Finnskog. Over 200 er allerede på plass, og det betyr at det kun er rundt 30 sperrevakter det nå er behov for.

- Vi regner med at dette skal gå greit i boks. Vi har nesten en måned igjen til etappen, og har folk vi kan spørre. Dersom noen vet at de har lyst til å bidra i rallyet må de gjerne ta kontakt med oss, sier Fredriksen.

I forbindelse med etappen blir det satt opp VIP-telt på Nysetra. Salget av VIP-billetter dit går også unna.

- Det er allerede solgt 150 plasser der, og alt ser i det hele tatt ut til å være i rute, sier Fredriksen.