Estering er en veldig spesiell bane der alt kan skje, og resultatlisten blir ofte snudd opp og ned flere ganger i løpet av helgen. Fra tidligere sesonger har Ben-Philip Gundersen en 4.plass og en 5.plass å se tilbake på fra denne banen. 

- Det var en gjeng med lave skuldre som dro nedover til Tyskland, i motsetning til i fjor da det sto om gullet i sammendraget. Helgen startet bra med bestetid på trening lørdag morgen. I første innledende omgang hadde vi 4.startspor, noe som ikke er veldig bra på denne banen, siden første sving er veldig skarp og det er lang vei rundt de andre hvis man skal klare å ta starten. Men starten gikk, og vi var greit med. Klarte ikke å komme først ut, og ble liggende i trafikk. Tiden inn holdt til en 4.tid, forteller Gundersen.

lå på 2. plass etter første dag

I andre omgang hadde de nok en gang fjerde sporet på start.

- Det ble igjen vanskelig å komme først ut av starten og vi ble liggende litt bak. Litt feil oppsett på bilen gjorde att vi ikke hang med på tempoet og det ble en 8.tid i denne omgangen. Til tredje og siste omgang på lørdag, hadde banen tørket opp en del og vi byttet til «slics» og gjorde om oppsettet på bilen. Denne gangen sto vi i tredje startspor. Hadde en veldig bra start og var først i første sving. Oppsett på bilen og baneforholdene stemte bedre overens nå og vi kjørte inn til bestetid. Som sagt så skjer det mye på Estering, og vi lå nå på en 2.plass totalt etter første dag, tross variable resultat, sier Gundersen.

På søndag sto de på start og var klare for warm-up, men en ulykke blant publikum gjorde at warm-upen ble avlyst på grunn av personens tilstand og et stramt tidsskjema.

- Dermed var det bare å kjøre opp i depoet og gjøre bilen klar for fjerde og siste innledende omgang. Denne gangen sto vi i beste startspor. Ved en feilbedømming av feste hadde jeg litt for lite turtall i starten og bilen døde ut. Dette første til at vi kom sist ut i starten. Vi kom oss avgårde, men utpå banen var det et hull som gjorde at vi punkterte på høyre bakhjul og kampen om å ta igjen det tapte fra start var nå over, og vi ble nederst på resultatlisten i denne omgangen, forklarer Gundersen. 

4. spor i a-finalen

Så var det klart for semifinaler.

- Selv om resultatene innledningsvis var veldig opp og ned lå vi totalt på en 5.plass. Med det så hadde vi 3.spor i den ene semifinalen. Starten gikk og vi var bra med. Kjøringen fungerte veldig bra, og vi kom inn som nummer 2 i semi-finalen. Dette ga oss 4.spor i hoved-finalen. Vi hadde en veldig god start i finalen og kom ut som nummer tre. Vi følte at vi hadde høyere tempo enn de foran, og kjørte inn i alternativsporet ganske tidlig. Så nå var det bare å starte jakten på resten av feltet. Tempoet var veldig bra og vi tok stadig innpå de foran. Når lederen på siste runden gikk inn i alternativsporet var vi allerede veldig nærme og vi kunne kjøre først over mållinjen! sier en fornøyd Gundersen. 

Denne sesongen har Ben-Philip Gundersen vært preget av mye motgang i EM-sirkuset.

- Teamet har stått på som helter hele tiden, men det har liksom ikke ville gå vår vei i EM i år.  Så å vinne dette siste løpet betyr veldig mye for hele teamet, og det viser seg nok en gang at man aldri skal gi opp og at man til slutt får betalt for strevet! Ekstra artig var det også på grunn av at dette trolig er siste løpet vi kjører med Fiestaen på en stund, siden vi har andre planer for rallycross-sesongen neste år, smiler Gundersen.

Nå er altså sesongen over og team Ben-Philip Gundersen vil takke mange etter en lang sesong.

- En stor takk til alle som støtter oss og hjelper til. Sponsorer, samarbeidspartnere, venner, bekjente, familie og alle andre som følger med på det vi driver med. Dere er gull verdt! sier Ben-Philip Gundersen.