• KJENT BANE: Curcuit de Spa-Francorchamps er mest kjent for Formel 1 løp (Foto: Jan-Kåre Rafoss).

 I tillegg til Formel 1 banen har de nå laget en rallycross arena, der deler av rallycrossbanen går innom Formel 1 banen. Dette er et helt nytt anlegg og man så at det var lagt ned mye jobb og penger i dette prosjektet. De siste nybygde rallycrossbanene som har blitt bygd på arenaer som dette, har hatt en tendens til å utelukke tradisjonelle grussvinger og gruspartier, og heller erstatte dem med asfalt og betong. Til en forandring hadde de denne gangen lagd blant annet en skikkelig grussving, der det ble mye action gjennom helgen. Dessverre ble det veldig oppkjørt på lørdagens trening grunnet regn, men de klarte å hente seg inn igjen med preparering, så banen ble bedre igjen utover lørdagen. På søndagen holdt den seg forholdsvis bra hele dagen. 

- Helgen startet bra for oss på det bløte føret. På lørdagens trening kjørte vi inn til bestetid på den første treningen og 4. tid på den andre treningen. I de innledende omgangene på lørdag kjørte vi inn til 3. tid i Q1 og bestetid i Q2, dermed lå vi på 2. plass totalt etter lørdagens kjøring. Banen tørket opp til søndag og vi gjorde om oppsettet på bilen. Vi slet litt med oppsettet på bilen og klarte ikke helt å henge med på tempoet, men klarte allikevel å kjøre inn til en 3. tid i Q3. I Q4 hadde vi en knallstart, men sto for langt ut i feltet til å komme gjennom første sving i tet. Det ble heller et sammenstøt og vi var sist i feltet. Det ble vanskelig å hente igjen det tapte og vi kom inn til en 11.tid, forteller Ben-Philip Gundersen. 

3. spor i finalen

Etter de innledende omgangene lå Gundersen på 3. plass totalt og sto i første ledd i semifinalen.

- I semi-finalen kjørte vi inn til en 2. plass og var kvalifisert til 3. spor i finalen. Starten gikk og vi var nummer tre gjennom første sving. De to første hadde en god start og dro i fra litt på hver runde. Vi klarte ikke å hente igjen de to i ledelse, men vi klarte heldigvis å berge 3. plassen bak Jesse Kallio (Finland) på 2. plass og Oliver Eriksson (Sverige) på 1. plass. Dette ble en stor opptur etter den dårlige starten på sesongen vi hadde i Barcelona for 2 uker siden. I løpet av helgen har vi kjørt oss opp fra en 13. plass til en 6. plass sammenlagt i mesterskapet. Neste løp er allerede til helgen, da vi skal kjøre første runde i RallyX Nordic i Höljes. Neste løp i RX2-serien er om 2 uker i England, sier Gundersen.