Ben-Philip Gundersen hadde lenge sett frem til helgas kjøring i Kouvola i Finland. Han forteller et banen er krevende, men at det også gjør banen kul og utfordrende å kjøre på.

- Tempoet var bra allerede på første trening da vi kjørte bestetid. På andre treningen måtte vi bryte pga. problemer med hjulopphenget som gjorde bilen ukjørbar. I de innledende omgangene fungerte det bra på banen, men jeg slet litt med startene. Det kom seg utover helgen og vi ledet totalt etter innledende omganger og hadde pole-position i semi-finalen, sier Gundersen.

I semi-finalen vant Gundersen, og hadde dermed pole-position i finalen også.

- Der var jeg alt for sen på startlyset og var nummer 2 ut av første sving. Det ble en finale med alt for mye vilje og for lite tenking. Jeg visste jeg hadde tempoet til å vinne, men med den dårlige starten ble det vanskelig å komme seg fram da flere av bilene hadde tekniske problemer og var vanskelige å komme forbi. Dermed ble det alt for mye kriging og vi ble til slutt disket i finalen. Det var en litt dum måte å avslutte helgen på, men sånn kan skje da viljen tar litt overhånd. Dette må jeg bare lære av så jeg kan holde meg kaldere hvis sånne situasjoner oppstår i fremtiden, noe som garantert kommer til å skje, forteller Gundersen.

Selv om det ble en litt kjedelig finale så har Gundersen tatt viktige poeng i mesterskapet i helgen, og  økte til og med ledelsen fra 10 til 12 poeng i mesterskapet.

- Nå er det bare et løp igjen i den nordiske serien. Den siste runden skal kjøres i Tierp i Sverige i slutten av september. Selv om vi har en grei ledelse er absolutt ingenting ferdig kjørt. Så dette kommer til å bli spennende helt til siste runde, sier Gundersen.

Men før det skal Gundersen og teamet til Frankrike for å kjøre nest siste runde i RX2 International-series. Der ligger Gundersen på en fjerdeplass, og han tror en pallplass er fullt mulig.