Med 12 poeng ledelse i mesterskapet kom Ben-Philip Gundersen til Tierp Arena med relativt lave skuldre.

- Selv om vi hadde en god ledelse, var mesterskapet på ingen måte avgjort før løpet. Vi begynte helgen med gode tider på trening og satte en 2. tid og en bestetid på de to treningene. I Q1 og Q2 på lørdag kjørte vi bestetid i begge omgangene og tok kvelden med ledelse etter første dag. På søndag våknet vi til regn og vi måtte gjøre om oppsettet på bilen etter lørdagens tørroppsett. Mekanikerne endret oppsettet og vi kjørte en 2.t id på warm-up. I Q3 hadde jeg en litt dårlig start og ble liggende bak i feltet, og med problemer med vindusviskerne ble det veldig dårlig sikt. Jeg valgte å ikke ta noen store sjanser og kjørte inn til en 4. tid. I Q4 hadde jeg en bra start igjen og kjøringen gikk bra helt til en dekkstabel veltet ut i banen. Igjen valgte jeg å ikke ta noen store sjanser, det ødela litt for totaltiden, men vi kom i mål til en 3. tid, forteller Gundersen.

Mester allerede før semifinalen

Gundersen ledet nå løpet sammenlagt, og ettersom det deles ut mesterskapspoeng etter innledende omganger, regnet teamet ut at de hadde vunnet RallyX Nordic 2019 allerede før semifinalen skulle kjøres.

- Selv om det var en utrolig god følelse å vite at mesterskapet var i boks, utsatte vi feiringen og holdt fokus på løpet vi var midt oppi. Vi hadde pole position i semifinalen, men en sterk konkurrent tok starten og vi ble nummer to i mål som ga oss 3. spor i finalen. I finalen hadde jeg en veldig god start, men det var vanskelig å avansere i feltet. Jeg ble sendt inn på joker tidlig å kunne jakte på de to i front. Vi tok innpå litt, men klarte ikke å nå helt frem og vi endte til slutt på en godkjent 3. plass i løpet. Alt i alt en bra helg med pallplass i det siste løpet og seier i mesterskapet. Etter mange tøffe fighter og stabil kjøring er dette en veldig artig sesong å se tilbake på. Samtidig er jeg veldig stolt av teamet og alle som støtter oss, sammen har vi tatt gull! smiler Gundersen. 

- Nå gjenstår det bare et løp denne sesongen, og det er i RX2-international series. Dette løpet skal kjøres i Sør-Afrika 9.-10. november. I den serien ligger vi på en 3.plass i mesterskapet og vi vil gjøre alt for å beholde den plasseringen! lover Gundersen. 

Skryter av teamet

En kjent profil innen motorsport, har også blitt lagkamerat med Gundersen. 

- Det skal også nevnes at flere sjåfører fra JC Raceteknik, som er teamet vi kjører for, tok medaljer. I den største klassen SuperCar tok Robin Larsson også gull i mesterskapet etter en heftig finale. Teamkamerat Sondre Evjen tok 3.plass i mesterskapet i SuperCar Lites klassen, samme klasse som vi kjører i. Isak Reiersen tok 3.plassen i Crosscar. Andre sjåfører i teamet har også tatt medaljer i andre serier gjennom sesongen. I tillegg til alle de gode sjåførene i teamet hadde vi med oss en ny lagkamerat ved navn Mattias Ekström denne helgen. Han er en veldig kjent profil innen motorsport og tidligere verdensmester i rallycross. Veldig gøy å ha en sånn profil med på laget, avslutter Gundersen.