• VINNER: Ben-Philip Gundersen vant RX2-finalen i Sør-Afrika, og poserer her med sin pokal.
  • SØR-AFRIKA: Her kjører Ben-Philip Gundersen i Sør-Afrika i RX2-finalen, hvor han vant sitt løp. Sammenlagt kom han på en 4.plass.

22-åringen har allerede rukket å bli Europamester i klassen Touringcar (2016), fått sølv i NM bakkeløp og bronse i NM Rallycross (2016). Dette året har Ben-Philip Gundersen og hans team kjørt atten løp. Søndag 25.november vant han også RX2-finalen i Sør-Afrika, og kom på en 4.plass sammenlagt. 

- Vi visste at det kom til å bli vanskelig. Det er en hard klasse og vi hadde sett for oss å komme på topp-10. Banene for oss var nye, som flere av konkurrentene tidligere har kjørt på, noe som ga de en fordel. Dermed er vi veldig fornøyde med resultatet, sier Gundersen. 

- Vi avslutter sesongen sånn vi startet den, da vi vant årets første RX2-runde i Belgia 12.mai. Vi kan gå i dvale med god samvittighet, sier Gundersen. 

AVHENGIG AV TEAMET  

Han forteller at motivasjonen bak hobbyen er fart og spenning. Motorsport er noe han alltid har likt, og han deler interessen med sin far, Bernt Gundersen. Selv om Ben-Philip drev både med fotball og ski i oppveksten, var det motorsporten som ble hans felt. 

- Det er for slitsomt å gå på ski, ler han. 

- Dette handler mer om gass og brems. Hvordan blir man god i motorsport? 

- Man er nødt til å være hundre prosent fokusert på det man driver med. Et godt team og støtteapparat er også helt nødvendig, vi deler oppturene og nedturene sammen. Jeg er helt avhengig av de for å gjøre det bra, sier han. 

- Hvem skylder du på når det går dårlig?

- Jeg er ingen dårlig taper, og har heller ikke  ikke behov for å skylde på noen. Jeg skylder aldri på teamet. Vi taper og vinner sammen, sier han. 

Han forteller at da han lærte å gå ville han opp på mopeden og kjøre på jordet. Han var også rask opp på fire hjul, og kan fortelle at han begynte med gocart allerede i 5-årsalderen.

- Målet mitt er selvfølgelig å bli verdens beste, sier han. 

Dyr hobby 

- Budsjettet i år ligger på rundt to millioner kroner. Det er en dyr hobby, påpeker Ben-Philip, som er heldig som jobber for sin far i Bernt Gundersen Graveservice AS når han har tid. 

Men tid blir det lite av når Ben-Philip og temaet i år har kjørt atten løp. 

- På ett løp er vi i snitt borte i 4-5 dager. Vi har derfor rundt 90 reisedøgn i året, forteller han. 

- Hvordan fikk dere bilen ned til Sør-Afrika? Kjørte du? 

- Nei, ler han. Vi sendte den med båt én måned før løpet. 

MILJØET I MOTORSPORTEN

Gundersen opplever miljøet i motorsporten som veldig bra. Han har erfart at konkurrentene bygger hverandre opp. Selv om man vil bli best, er det ikke vanskelig å ta en øl med sine motstandere.

- Men på banen er vi fiender, smiler han. 

22-åringen ønsker å gi en takk til alle som har bidratt dette året.

- Jeg vil takke sponsorer, supportere, mekanikere og familie som en ubeskrivelig støtte gjennom hele sesongen, avslutter Ben-Philip Gundersen.