• PÅ TOPP: Gundersen hadde selvsagt håpet på en pallplass, og var veldig glad for seieren i Høljes. (Foto: Malin Bredesen).
  • FLINKE FOLK: Med seg på laget har Ben-Philip med seg mange flinke folk. Her er det Borge Røsen som ser over bilen. (Foto: Malin Bredesen).

Denne sesongen har Ben-Philip Gundersen (21) fra Gjesåsen valgt å kjøre alle de fem EM-rundene. Det ser han ut til å gjøre lurt i, for etter seieren i Høljes i helga leder han med hele 11 poeng.

- Selvsagt hadde jeg håpet på å vinne i Høljes, men det er en veldig hard klasse og jeg var litt overrasket da jeg sto på pallen, sier Ben-Philip Gundersen til iSolør.no.

Over utrolige 40.000 tilskuere fikk med seg seieren i TouringCars-klassen i Høljes, og Gundersen har aldri vært med på noe større før.

To EM-løp igjen

Det gjenstår nå to EM-løp, og Gundersen leder nå med 11 poeng foran Magda Andersson fra Skåne. Den neste runden skal kjøres i Riga i Latvia, og den siste runden går i Tyskland.

- I mellomtiden skal jeg ha litt sommerferie, og det er noen NM-runder som skal kjøres. EM-runden i Riga er første helga i oktober, og jeg håper selvsagt på en ny seier, sier Gundersen.

Når han skal forberede seg til et EM løp prøver han å tenke på at det ikke er noe spesielt med dette.

- Jeg prøver å tenke at det er et helt vanlig løp, selv om jeg leder EM og slik. Det handler om å senke skuldrene og fokusere på det en sker gjæra, sier Gundersen.