• MORO MED FEIRING: Ikke noe å si på innlevelsen eller engasjementet under bursdagssangen!

I 2002 hadde Bashammeren barnehage tre avdelinger: Minsten, Lystig og Blygen. De ansatte måtte gå til innkjøp av inventar, møbler, leker og annet materiell.

- Vi måtte fylle bokhyllene med fagstoff og andre bøker. Det var en spennende, interessant og litt «krevende» planleggingsperiode. Etter hvert som ting kom på plass, kunne vi begynne å ta i mot barna. Det ble en myldrende og levende barnehage med barn i alderen 0-6 år, forteller Linn Beck. 

omorganisert flere ganger

I årene som har gått siden oppstarten i 2002, har det vært forskjellig typer organisering av avdelingene. 

- Vi har hatt tre avdelinger med like aldersgrupper/søskenavdelinger fra 0-6 år. Aldersinndelte avdelinger har vi også hatt, 0-3 år, 3-4 år og 5-6 år. De siste årene har vi hatt en småbarnsavdeling på 0-3 år og to avdelinger med 3-6 åringene. Nytt fra dette året er to avdelinger, 0-3 år og 3-6 år, med flere barn på hver avdeling og en voksen mer på hver avdeling, forteller Beck.

- feirer 15-års dagen i «ny» barnehage

Denne typen organisering krevde større arealer for hver avdeling, og da måtte det ombygging til.

- Snekkerarbeidet og omorganiseringen har foregått store deler av sommeren, og vi er veldig fornøyde med resultatet! Vi synes vi feirer barnehagens 15 års dag i «ny» barnehage, smiler Beck.

Det er ikke bare det nye innearealet de ansatte er fornøyde med.  

- Vi har et stort og innbydende uteområde, ei naturtomt med variert terreng. Her er det utfordringer for barn i alle aldre, og vi disponerer også en gapahuk tilknyttet skogen ovenfor barnehagen, sier Beck. 

5 ansatte har vært med siden oppstarten

Flere av de ansatte har vært med helt siden oppstarten i 2002.

- I tillegg til meg, har også Kristin Klundsæter, Mona Toverud, Anne Elisabeth Kjensmo, og Vanja Kilen vært med i alle 15 år. Vi har vært så heldige at vi har fått tatt del i mange barns utvikling. Det har vært mye lek, latter og moro, pedagogisk opplegg og faglig innhold, omsorg og et nært fellesskap. Det hører også med, i arbeid med barn er det ikke langt fra «latter til tårer», smiler Beck. 

Det er 49 plasser i Bashammeren barnehage, og det har vært fullt hele tiden i alle år. I dag er det 24 unger på «Blygen» (de eldste) og 15 på «Lystig» (de minste). 

Etter at bursdagssangen var unnagjort med alle barna, måtte uteområdet ryddes før alle skulle inn og spise bursdagskake. Vi tviler på at ungene noen gang har ryddet fortere!