• KONSENTRERT: Med tunga rett i munnen, går det ofte bra!
  • TENNSTÅL: Ungene fikk teste tennstål, men noen måtte krype til korset og bruke fyrstikk til slutt.
  • FIN GJENG: Det var med 10 barn og 8 voksne på søndagens tur til Lindtjernet i Grue.

Barnas Turlag Solør er en aktiv gjeng som er ute på tur rundt omkring i Solør. Søndag 31. mars var de på Lindtjernet i Grue.

- Unga har vært med og gått natursti opp til vanntårnet, det var lagt ut en turtipp med 12 spørsmål som både de voksne og unga svarte på. Vi voksne måtte se oss slått av de små på spørsmålene! Vi gikk igjennom spørsmålene sammen mens vi satt rundt bålet og grillet pølser, forteller Ann Silje Torpen Sæther. 

Laget bål selv

Å lage bål kan være en utfordring for voksne også, men søndag fikk i alle fall ungene god opplæring. 

- Unga har fått høgd ved med øks i dag, for å dele opp ved til vi skulle lage små bål. De gikk også i skogen og fant kvister og laget bål selv. De har lært å bruke tennstål og at når vi skal lage bål så skal vi begynne med små kvister og bygge på med tykkere og tykkere kvister. Vi brukte tampong og tennstål for å få fyr, og alle unga klarte dette alene. Vi fant også never men det var ikke så enkelt å få til å få fyr på med tennstål, så da brukte noen en fyrstikk. For en mestringsfølelse å se de små fikk det til, smiler Torpen Sæther. 

Gode tips 

Ungene fikk også god tips til hvordan man oppfører seg i naturen, noe kanskje også flere voksne kunne ha godt av å lære?

- Vi pratet om sporløs ferdsel og at alt som vi tar med ut i naturen, skal være med hjem igjen. Vi har hatt en super dag ute, sola skinte men det blåste litt surt, men det overlevde vi. Takk for en koselig tur alle 10 barn og de 8 voksne som var med. Neste tur blir den 24. april kl 17.30-19.00. Da skal vi til Våler for å gå Kjærlighetsstien fra ungdomsskolen og til lavoen i enden av stien. Tusen takk igjen for en flott dag ute! sier en fornøyd turleder

All turinformasjon legges ut på Facebooksiden til Barnas Turlag Solør. 

- For de som ikke har Facebook, se https://solor.dnt.no/barnas-turlag/ her ligger vår turkalender, sier Ann Silje Torpen Sæther.