Barnas Turlag Solør har vært ute i skog og mark - vinter og vår, sommer og høst og i all salgs vær. Nå er de i gang med å planlegge neste års utflukter, og da får turlaget nok en turleder med på laget.

– Vi ruster også opp, så fra neste år blir Nina Karlstad med på turene. Vi digger å gå på tur, og den gleden ønsker vi å spre til dere også. Vi gleder oss til enda flere turer, forteller Ann Silje Torpen Sæther.

Hun er leder i Barnas Turlag Solør, som er underlagt Den Norske Turistforening. Turlaget har som mål å få flest mulig barn til å oppleve gleden av å være ute i naturen og å dele turopplevelser med andre.

Nå legges planene for 2020.

– Det er bare å glede seg! Det blir turer av forskjellige sorter, og alle turene er tilrettelagt for barnefamilier med turer på onsdager og søndager. Det er bare å bli med, oppfordrer Sæther.

halloween-tur neste

Forrige tur gikk til Søråssjøen i Våler, og nå får neste ferd til Myrmoen på Flisa mandag 4. november - en tur som er et samarbeid med Åsnes Jakt- og fiskerforening.

Da blir det dessuten Halloween-tur, og Sæther håper mange blir med og kler seg ut.

– Vi serverer hekseblod og det blir lek, moro og noen overraskelser. Og kanskje kommer det et spøkelse eller to. Vi går tur bort til gapahuken, hvor vi tenner bål og det blir muligheter til å grille. Ta med egen mat og drikke, og husk å ta med hodelykt.