• OPP I TRÆRNE: Leander Beck tok likesågodt turen opp i et tre da vi var innom på Myrmoen i forbindelse med Barnas Turlag Solør sitt opplegg på Halloween.
  • MANGE MULIGHETER: Det finnes mange perler som kan brukes i Solør, og som ligger nær sentrum.

Etter å ha ligget i brakk en periode ønsket Hanne Finsrud å blåse liv i Barnas Turlag Solør igjen. Barnas Turlag Solør er underlagt Den Norske Turistforening, og lokallaget DNT Finnskogen.

- Jeg sendte en forespørsel til DNT Finnskogen og spurte om det skjedde noe hos Barnas Turlag. Det var det ikke, så jeg fikk spørsmål om jeg kunne tenke meg å gjøre noe med det. Etter å ha fått med meg Marthe Beck og Thomas Lindberg på laget fant jeg ut at det ville jeg gjerne, sier Hanne Finsrud.

Hun har selv en sønn og en datter som liker seg ute i naturen, og Finsrud mener det er viktig for barn og unge å komme seg ut. Aktivitetsplanen for 2017 er allerede laget.

- Vi har mange planer, og den første store aktiviteten var i forbindelse med Halloween i slutten av oktober. Planen er å få til alt fra helt vanlige matpakketurer til overnatt- ingsturer, måneskinnsturer og vinteraktivitetsdager. Nå håper vi at mange barn og foreldre blir nysgjerrige og melder seg inn i Barnas Turlag Solør, sier Finsrud.

Enklere å komme seg ut 

Tilbakemeldingene fra andre foresatte har så langt vært veldig bra, og det var mange som ble med på opplegget i forbindelse med Halloween. Det gir optimisme for Barnas Turlag Solør.

- Det er mye artigere å finne på ting sammen med andre unger, og gjennom Barnas Turlag Solør kan vi finne på ting sammen. For de minste er det viktig å komme seg ut i naturen, og det er nok enklere når det ligger et ferdig opplegg som det er mulig å bli med på, sier Finsrud.

Å melde seg inn er også relativt rimelig, og det følger ymse gaver med på kjøpet etter hvert som barna deltar på aktiviteter.

- Mer informasjon rundt Barnas Turlag Solør finnes på Facebook-sidene våre og på nettsiden til DNT Finnskogen, forteller Finsrud.