• TRYLLEKUNSTNER: Mortinini kommer til årets Sparebankuke i Sparebank1 Østlandet avdeling Solør (Foto: privat).

Onsdag til fredag blir det aktiviteter på alle 3 kontorene i avdeling Solør. 

- Ja, det blir aktiviteter onsdag til fredag både i Våler, på Flisa og Grue. I Grue er det onsdag som blir den «store dagen», og i Våler og på Flisa er det torsdag som er den store dagen. Da er det langdag fram til klokka 19.00, det blir tømming av sparebøsser, det blir boller og brus og tryllekunstneren Mortinini kommer og skal underholde for ungene. Jeg har sett han før og det er artig det han holder på med, sier Iver Helstad i Sparebanken 1 Østlandet, avdeling Solør. 

Ungene sparer fortsatt på sparegris altså?

- Ja, det gjør de absolutt! Vi har også sparegriser som vi deler ut hele tiden, vi har fornyet «husdyrholdet» vårt med nye griser. Er det noen som mangler sparegris, så er det bare å komme innom oss. Da sparegrisene tømmes, finner vi både mynter og sedler, kanskje gamle sedler også. Det er en del sedler som går ut nå ved årsskiftet, men vi tar i mot de også, forteller Helstad. 

- Viktig med gode sparevaner

En sparegris er viktig for at ungene skal lære seg gode sparevaner. 

- Du kan ha et mål med sparinga, sparing til et eller annet formål. Det er alltid greit å ha en «buffer» hvis noen skulle skje, og det å komme i gang tidlig med sparing og få gode sparevaner - det er alfa omega. Blant de som er 20 år og oppover, de mener vi har for lite fokus på sparing, sier Helstad. 

Sparebankuka er en gammel tradisjon for alle sparebanker i Norge. 

- Dette blir mitt 32. år med Sparebankuka, så jeg begynner å bli en rutinert rev ja. Jeg får dessverre ikke blitt med på langdagen her på Flisa eller i Våler på torsdag, da skal jeg til Oslo på «Fra Hard Rock til Solør». Det er synd jeg ikke får vært med, jeg synes dette er veldig moro! Du treffer foreldre, du treffer unger, og de som er småbarnsforeldre i dag har også erfaring fra Sparebankuka da de var små. Vi har bra besøk under Sparebankuka ja, sier Iver Helstad.