• GJORDE SUSEN: Videoovervåking og fjerning av verdi- saker har ført til at det er slutt på innbruddene.

Det er ikke småpenger som har blitt investert i anlegget ved Finnskogbanen de siste par årene. Utrolige 850.000 kroner har KNA Solør Motorsport brukt på å ruste opp banen, riktignok med et tilskudd på 350.000 kroner fra KNA sentralt. 

- Vi søkte om prosjektmidler fra KNA sentralt og fikk det. Mye er gjort her de siste årene. Blant annet er alt det elektriske gjort i stand, og hele lysanlegget er oppgradert, sier Roger Bjørklund, som er leder i KNA Solør Motorsport.

Solide investeringer

De siste par årene har klubben brukt 450.000 kroner på depot, og 400.000 kroner til opprusting av baneanlegget. Her er det lagt asfalt og laget en seremoniscene.

- Det har vel ikke blitt asfaltert her siden 1999 da Martin Schanke var på besøk, så det var på høy tid. Nå fremstår Finnskogbanen i veldig god stand, sier Bjørklund.

Han anslår at det er åtte til ti andre baner på dette nivået i Norge, og medlemmene i KNA Solør Motorsport har en flott klubb-bane å vise til.

Tidligere har Finnskogbanen vært plaget med mange innbrudd, men det er det nå definitivt slutt på. Videoovervåking satte en stoppe for det.

- Vi var veldig plaget med innbrudd i mange år. Så satte vi opp videoovervåking på banen, og etter det har vi ikke hatt ett eneste innbrudd. Med unntak av at noen stjal noe dopapir en gang. Jeg er vel litt usikker på hva tyvene skulle med det, sier Bjørklund.

Han understreker at det ikke lengre oppbevares gjenstander av verdi på Finnskogbanen som følge av de mange innbruddene som har vært.

gode prestasjoner i fjor

- Nå gleder vi oss til årets sesong starter. Vi hadde mange utøvere som presterte veldig bra i fjor, og vi ser frem til hva disse kan prestere i år, sier Bjørklund.

Han trekker særlig frem Espen Isaksætre og Ben-Philip Gundersen som kjørte fantastiske sesonger i fjor. Isaksætre dro i land NM-seieren med seks poeng i september 2016, og Gundersen ble Europamester i klassen TouringCar.

- Vi starter sesongen med Vårslæpp’n og NM i Shortcar lørdag 22. april. 25. juni skal vi arrangere NM i Crosscart, og det er en nyhet her på Finnskogbana i år. Det helt store er vel fortsatt NM i Rallycross og Finnskogfestivalen i september. Hit kommer det tradisjonelt utrolig mye folk for å se.  Vi håper på bra oppmøte her på Finnskogbanen også i år, smiler Bjørklund.