Etter en hektisk helg med Nordic Bakery Cup i Stockholm har Ivar Bakke valgt å ta seg en fridag hjemme i Våler. Men det er ikke lett når telefonene fra media strømmer inn på morraskvisten.

- Det føles utrolig godt med seier nå. Vi har jobbet for dette i seks år, og det er første gang vi endelig klarer å komme oss på toppen, sier Ivar Bakke til iSolør.no.

Sammen med Trude Beate Brendehaug og Fredrik Lønne utgjør han det norske landslaget som deltok i Nordic Bakery Cup i helga. I forkant ligger månedsvis med trening.

- Vi har brukt de siste fem månedene på å trene oss opp til mesterskapet. Vi har terpet og trent hjemme i eget bakeri i tillegg, og selv har jeg satt opp showpiecen min 12 ganger totalt i forkant, sier Bakke.

VM i Tyskland neste

Det var tre ulike kategorier som landslagene konkurrerte i under mesterskapet i Stockholm. Søtbakst, brød/baguetter og showpiece. Ivar, hadde ikke overraskende, ansvaret for sistnevnte.

- Jeg måtte ta en litt sikrer variant av showpiecen i år. I fjor raste den ned under konkurransen, og det ville jeg unngå i år. Jeg hadde noen teknikker som gjorde at vi hentet inn bra med poeng, men det ble gull i søtbakst og brød/baguetter. Samlet fikk laget gull, og det var helt fantastisk, sier Bakke.

Med nordisk seier i bagasjen har også invitasjonen til verdensmesterskapet i Tyskland i 2018 kommet. Det skal lage nå jobbe mot.

- En blir jo enda mer tent av å vinne en slik konkurranse. Vi kan ikke gi oss nå, og nå skal vi jobbe oss mot VM i Tyskland, smiler Bakke.