• FULGTE MED: Ivar Bakke viste frem hva som kunne lages av marsipan, og Emilie og Ingeborg fulgte spent med.
  • NOEN TRIKS: Ivar Bakke viste frem hvordan deigen skulle rulles ut over formene for å få best sandkaker.

Det vil si at de nesten slapp å bake selv. For da Ivar Bakke fra Evensens Bakeri & Conditori kom hjem til familien Midtsundstad i Hof hadde han med seg 9 slag, og det 10. slaget ble bakt sammen med tvillingbarna Emilie og Ingeborg på 3,5 år.

Totalt kom det inn 679 svar i Facebook-konkurransen, og Bakke er overveldet av responsen. Ingrid Midtsundstad er også overrasket over at de vant konkurransen.

- Nei, vi bruker ikke akkurat å vinne konkurranser så dette var virkelig artig. Kanskje vi skal kaste oss på flere konkurranser nå, smiler Ingrid Midtsundstad.

Første jul i ny bolig

De flyttet inn i sin nye bolig i Hof 18. mai i år, og hadde i forkant av dette brukt to år på å pusse opp boligen. At de slapp å bruke tid på årets julebakst setter familien stor pris på.

Ivar Bakke hadde med seg berlinerkranser, sirupssnipper, kransekakestenger, kokkosmakroner, franske makroner, pikekyss, riflekjeks, smultringer og serinakaker. Sandkakene ble bakt i forbindelse med overrekkelsen av premien 29. november.

- I år er det mange som har kjøpt våre pakker med ferdige julekaker, og det er klart lettvint for mange å kunne kjøpe alle 7 slagene ferdig hos oss. Denne premien er en litt større pakke, og har en verdi på rundt 1.500 kroner. Jeg tipper familien har kaker nok til både seg selv og mye besøk gjennom julehøytiden som nærmer seg nå, sier Ivar Bakke fra Evensens Bakeri & Conditori.

Har fått hjelp tidligere

Ingrid og Martin har brukt å bake pepperkaker med barna før jul tidligere år, men de øvrige julekakene har de ikke hatt så mye fokus på. Ettersom det ikke var med pepperkaker i gaven fra Ivar Bakke ligger det an til å bli ny runde med pepperkakebaking i år.

- Svigermor og mamma har hjulpet oss med kaker tidligere år, men i år slipper de det. Pepperkakebaking må vi prøve å få til før jul i år også, smiler Ingrid Midtsundstad.