Bålforbudet starter 15. april

I perioden 15. april til 15. september er det ikke lov å tenne bål i skog eller annen utmark. Det vil i praksis si at vi må finne andre måter å forberede årets påskemat på.Har du bålpanne hjemme, kan du benytte deg av denne i din egen hage. Er du heldig, kan det også være du finner en oppmerket og godkjent bålplass med bålpanne i nærheten av turløypen din. Kontakt ditt lokale brannvesen for å høre om godkjente bålplasser.

Fargerik bålmat

En bålpanne kan brukes til langt mer enn å bare grille pølser. Her gir vi deg 3 tips til superrask og enkel bålpannemat.

Det går fint å lage suppe i en gryte hengende over selve pannen. Prøv deg på en rivesuppe. Kraft eller buljong og revne grønnsaker kokes fort til en suppe i gryta. Oppskrift finner du her: Rivesuppe.

Grilling av grønnsaker fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. De aller fleste grønnsaker kan grilles. Det samme gjelder frukten. Bruk dine favoritter. Her får du flere grilltips: Slik griller du grønnsaker og frukt.

Ta frem den påskegule bananen og fyll den med sjokolade og valnøtter. Det blir garantert en favoritt blant både store og små. Les mer om hvordan du griller banan her: Grillede bananer.

Tips til enkel og god turmat uten bål

Hva med suppe på termos, matmuffins eller ferdig oppskåret frukt i tursekken? Her er noen oppskrifter på fargerike supper: Tid for suppe.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt