Fredag var det vårdag hos Lena Maskin i Våler, og mange lokale bønder og andre tok turen innom. Innom var også daglig leder i Lena Maskin, Trond Arne Bredesen, og daglig leder i Norwegian Agro, Michael Husfeldt. Norwegian Agro, som eies av de danske bøndene, eier det norske selskapet Lena Maskin.

Bredesen kan fortelle om en fin dag i Våler, og godt med besøk. Han har all grunn til å smile, for avdelingen i Våler går så det griner.

- Vi har mange avdelinger i Norge, og vi har satset mye her i Våler. Dette er avdelingen som vokser raskest, og vi hadde en vekst på 40 prosent i fjor. Ingen av våre andre avdelinger er i nærheten av det, sier Bredesen.

Har rustet opp for millioner

Nylig kjøpte Lena Maskin ut de andre aksjonærene av Solør Miljøverksted, og med det er verkstedavdelingen nå 100 prosent eiet av Lena Maskin. Lokalene er rustet kraftig opp, og det er investert millioner av kroner på Eid i Våler.

- Samtidig har vi her gode og dyktige medarbeidere som har jobbet systematisk over lang tid. Nye produkter som treffer markedet her veldig godt har også vært bra for oss, sier Bredesen.

Michael Husfeldt synes det var topp å komme fra Danmark til Våler for å se nærmere på avdelingen som setter rekorder.

- Det er fantastisk å få se de nye investeringene her, og hvor fint kundemottaket har blitt. Dette er en fremtidsrettet avdeling med godt arbeidsmiljø. Vår satsing i Norge er vi veldig fornøyd med. Her er det et stabilt landbruk som vi gjerne vil investere i, og være med på å løfte i fremtiden, sier Husfeldt.