Lageret til politiet i Solør begynner å hope seg opp med gjenstander som er eierløse. Over 100 gjenstander skal auksjoneres bort under vårfesten lørdag, og auksjonen starter klokka 10.00 på Sjakkbrettet.

- En del av varene er levert hit som hittegods, og andre ting har vi beslaglagt hvor retten har inndratt varer som vi ikke finner eieren til, sier Flatha.

Og det dreier seg ikke om smågjenstander eller nips. Mange av varene som skal auksjoneres ut lørdag har stor verdi.

- Ja, her er det mye forskjellig. For eksempel har vi kantklippere, driller, vedkløyvere, elektrisk verktøy, snøfreser, golfutstyr og en del andre ting. Den som gir det største budet får varen, sier Flatha.

For de som ønsker å være med på auksjon er det viktig å ha kontanter med seg. Politiet har nemlig ikke tilgang på bankterminal eller andre digitale betalingsløsninger.

- Pengene går til statskassa, og er ikke noe som vi ser her på lensmannskontoret, sier Flatha.

En kan kanskje spørre seg hva som skjer dersomdet dukker opp varer på auksjonen som besøkende mener at de eier. Flatha håper ikke det skjer

- Først og fremst håper jeg at de som savner varer stikker innom oss før lørdag. Dersom det skulle dukke opp noen som mener å eie en vare må de kunne bevise det. Vi har datomerket når alle varene kom inn til oss, sier Flatha.

Les mer i egen kampanjeavis fra Handelssenteret Flisa her.