Regnskap- og utviklingsselskapet AButvikling får fra 1. januar 2018 ny eier.

- Jeg elsker det jeg driver med og er glad i nye utfordringer, sier Tone Nyborg Isaksen, som fra nyttår vil eie 25 prosent av AButvikling.

I tillegg eier hun ØkonomiRingen. Selskapene vil da totalt sett ha rundt 20 ansatte på Flisa, i Våler og i Elverum, som jobber med regnskap, rådgivning og etablereropplæring.

Det er Aud Christensen som i første omgang selger halvparten av sin andel i AButvikling. 

- Jeg er utrolig fornøyd med å finne en viderefører som Tone. Det føles godt å levere stafettpinnen videre. Jeg har stor tro på at AButvikling kommer til å få ei god framtid, sier Christensen.

Hun forteller at det er avtalt at Tone skal overta resterende andelen på 25 prosent innen fem år. Partneren, Bernt Ø. Hjelmervik, sitter fortsatt på sin 50 prosents andel i AButvikling, og han smiler fra øre til øre over sin nye partner.

- Jeg er veldig fornøyd med at det ble en avtale med ØkonomiRingen. Her har vi en partner som utfyller oss og gir oss mange nye muligheter, fastslår Hjelmervik.

Til dekket bord

Den nye eieren ser gode samdriftsmuligheter mellom sitt eksisterende selskap ØkonomiRingen, og sin nye del i AButvikling.

- Vi komplementerer hverandre bra. Jeg føler at jeg kommer til et dekket bord i AButvikling med mange flinke medarbeidere, så dette blir utrolig spennende, sier Isaksen.

De to bedriftene har hatt noe ulikt kundefokus, sammen vil de nå levere et bredt spekter av tjenester til både store og små bedrifter. I tillegg har AButvikling, som tidligere kjent, vunnet nytt anbud om etablereropplæringen i Hedmark.

- Gründere vil få se litt ulike ansikt i framtida, og vi skal hele tiden videreutvikle etablereropplæringa, sier Hjelmervik.

Mål om å ta markedsandeler

Aud Christensen forteller at da hun rundet 60 år for ett år siden startet prosessen med å gå inn i en ny fase i livet.

- Jeg har ikke tenkt å pensjonere meg, men jeg ønsker mer å være en frilanser, forteller Christensen.

Både Isaksen og Hjelmervik sier de er glad for at hun stiller seg noe til disposisjon i framtida. AButvikling har tidligere vært gasellebedrift, og både ny og gamle eiere er fortsatt sultne på suksess.

- Vi har klare ambisjoner om å vokse og ta markedsandeler i hele Østlandsområdet, smiler alle tre.