«Rosaløypa» på Kirkenær er godt kjent for mange, men for de som ikke har kjennskap til den forklarer Elin Lilja Hansen mer. 

- Det er et tiltak som bygdas «skisneller» lagde i 2013. De merket opp ei løype i skogen som starter ved vannverket på Kirkenær, og gjennom løypa har de enten sprayet steiner med rosa spray eller knyttet rosa sløyfer rundt trær. Midt i løypa har de satt opp ei postkasse som selvsagt er rosa, og her kan du skrive navnet ditt i ei bok. Det er 4 lokale sponsorer som gir et beløp for antall signeringer i boka gjennom hele året, dette beløpet går direkte til Kreftforeningen. Løypa er 6,7 kilometer sier «skisnellene», men andre har målt den til rundt 7 kilometer, forteller Lilja Hansen. 

genererer inntekt gjennom hele året

Rosaløypa er «åpen» og klar til bruk hele året. 

- Du kan være med å generere inntekter til Kreftforeningen gjennom hele året og det er jo helt fantastisk! Løypa kan du gå når du vil, du kan gå en rolig tur med hunden eller med ungene, eller du få deg en god løpetur hvis du ønsker det, sier Lilja Hansen. 

Det er mye som skjer på arrangementet søndag 14. oktober.

- Det blir litt for både store og små! Vi jobber for å få på plass en natursti for de minste, og vi får Gruetorgets kaféjenter på besøk som skal steike vafler. Det blir to forskjellige starter i Rosaløypa, hvorav den ene starten blir for de som løper eller går på tid. Her blir det trekninger av premier i etterkant. Damelaget i fotball fra Grue stiller på startstreken i rosa t-skjorter og vi jobber også for å få med K3-laget i håndball. Vi satser på at det blir mye folk! smiler Kine Berg. 

- Du kan støtte aksjonen uansett om du kommer eller ikke

Tilsvarende arrangement har også blitt gjennomført tidligere med store summer til Kreftforeningen. 

Hva slags forventninger har dere?

- Vi har en egen innsamlingsside via Kreftforeningen, den finner du ved å søke opp «Vi løpet for livet - Grue 2018». Her kan du gi din støtte uansett om du kommer eller ikke! Vi har satt et beskjedent mål på 10.000 kroner, men vi håper jo selvsagt at vi går langt forbi det! Av alt som blir kjøpt under arrangementet, går alle penger i sin helhet til Kreftforeningen. Vi har også noen lokale frisører fra Zaks på Kirkenær, som skal flette hår og spraye rosa farge i håret til de som ønsker det. Der kan man betale den summen man ønsker, og hele beløpet går også her til innsamlingen, sier Lilja Hansen. 

Det er gratis å være med på løpet, men uansett kan du gi din støtte til aksjonen under arrangementet som varer fra klokka 11.00 til rundt klokka 16.00. 

For de som ikke er så godt kjent på Kirkenær, forklarer Kine Berg litt nærmere. 

- Du svinger opp Finnskogveien ved Meca og Rådhuset, det er ca 3 kilometer fra det krysset. Vannverket ligger da på høyre side av veien rett etter fe-rista. Innkjøringen til Vannverket vil også bli godt merket med rosa ballonger, forklarer Berg.