Puls arrangerte for første gang selvforsvarskurs i Kongsvinger i fjor, og det ble så populært at opplegget gjentas der i år.

For første gang arrangerer også Puls Flisa selvforsvarskurs, og her er både damer og herrer velkomne.

- Først og fremst er kurset for damer, men det er også mulig for herrer å være med. Slik samfunnet har blitt i dag skjer det hendelser hvor både damer og herrer må være forberedt. Det kan være ute på byen eller ute i samfunnet ellers, sier Trond Sannvoll ved Puls Flisa.

En juridisk del også

Kurset holdes onsdag 7. mars klokka 17.00, og handler både om juridiske rettigheter og hvordan folk skal forsvare seg fysisk.

- Dagen starter med en innføring i lovverket, også blir det en presentasjon av teknikker og praktisk utførelse av disse. Alle får være med på å prøve, sier Sannvoll.

- Har vi ikke kommet litt langt når vi trenger et slikt selvforsvarskurs?

- Det kan du si, men når vi ser i pressen skjer det mye rundt omkring i verden. Det er greit å vite hvilke muligheter en har til å forsvare seg. En kan ikke bruke alle midler om noen klapper deg på rumpa. Men om noen går til angrep på deg seksuelt eller ønsker å ta livet av deg kan du forsvare deg på en helt annen måte, sier Sannvoll.

Han tror at de som blir med på selvforsvarskurset blir tryggere på seg selv, og at de kan klare seg bedre i en mer urolig verden.

I utgangspunktet har kurset 20 plasser, men dersom det skulle være stor interesse kan Puls Flisa ta i bruk Bjørkheim for å få plass til flere.

- De som ønsker å melde seg på kurset kan ta kontakt med oss på Puls Flisa, sier Sannvoll.